Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Την άρση των μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Την άρση των μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός Ελλάδα: Από τις 4 Μαΐου εκτιμάται πως θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο ο ακριβής οδικός χάρτης εξόδου τελεί υπό σχεδιασμό ακόμη.

Κορονοϊός Ελλάδα: Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας, ωστόσο ο ακριβής χάρτης εξόδου τελεί ακόμη υπό σχεδιασμό από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η άρση των μέτρων αναμένεται να γίνει με αργά και σταθερά βήματα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, υπό τον φόβο λανθασμένων κινήσεων που θα μας οδηγήσουν ενδεχομένως σε οπιθοδρόμιση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας οριοθέτησε το περίγραμμα των άρσεων, λέγοντας ότι ακολουθούμε το παράδειγμα των άλλων χωρών και αναφέροντας δύο λέξεις-«κλειδιά», απόσταση και προστασία. Σε κάθε περίπτωση, η βασική οδηγία για κάθε κατάστημα που ανοίγει είναι να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες υγιεινής, οι κοινωνικές αποστάσεις, ενώ ως κριτήριο θα είναι και τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Κορονοϊός Ελλάδα: Το επικρατέστερο σενάριο

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια. Τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία ήδη ανακοινώθηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν στις 27 Απριλίου. Όσον αφορά στην εκπαίδευση, μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ’ Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Από τις αρχές καλοκαιριού σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ξανά τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες.

Όλοι με μάσκες και γάντια

Όπως όλα δείχνουν οι οδηγίες από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας θα είναι σαφείς: όλοι θα πρέπει να κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια όταν οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες. Μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε για την αναγκαιότητα και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αρκετοί οργανισμοί υγείας τονίζουν ότι η χρήση της αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στόλος 8 οχημάτων για την κατ’ οίκον επέμβαση γιατρών μέσω του 1110

Υγειονομική βόμβα το Κρανίδι – “Δεν υπάρχει λόγος πανικού”,λέει ο Χαρδαλιάς

Στην εντατική ο Φίλιππος Καμπούρης μετά από εγκεφαλικό

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις