Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισθμός: Αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης για τον θάνατο του 14χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ισθμός: Αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης για τον θάνατο του 14χρονου

Ισθμός: Απόστρατος αξιωματικός καταθέτει μήνυση για τον άδικο χαμό του 14χρονου από πτώση στο κανάλι τη Μεγάλη Πέμπτη

Ισθμός: Συνέχεια στην τραγική ιστορία που διαδραματίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη, όταν ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του από πτώση στον Ισθμό της Κορίνθου δίνει ένας απόστρατος αξιωματικός. Θυμίζουμε ότι το άτυχο αγόρι με παρέα φίλων του βρέθηκε να κάνει βόλτα με ποδήλατο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας. Κάποια στιγμή, τα παιδιά ξεκίνησαν να παίζουν μπάλα. Η μπάλα όμως τους ξέφυγε προς το κανάλι και ο 14χρονος έτρεξε πίσω της, μην ακούγοντας τους φίλους του που του φώναζαν να την αφήσει. Το παιδί γλίστρησε και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου και να βρει τραγικό θάνατο.

Για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του 14χρόνου Ευάγγελου Τσάκωνα, ο πρώην Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης ζητεί, με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου του άδικου χαμού του παιδιού. Όπως αναφέρει ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, αλλά ούτε υπάρχουν ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης.

Ισθμός: «Δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας»

Επισημαίνει ακόμη, ο κ. Σταμάτης ότι η «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε.» («ΑΕΔΙΚ») που διαχειρίζεται την Διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως είναι η περίφραξη, η σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη μη δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων, στις άκρες της διώρυγας και από τι δύο πλευρές της.

Απόδοση ευθυνών

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητεί από την Εισαγγελία να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι, του τραγικού συμβάντος, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως είναι αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – «Ύποπτα» αντικείμενα στην Μονή Πετράκη

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν σε δύο εβδομάδες

Ο ΠΟΥ απαντά στις θεωρίες Τραμπ: «Σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο – ξενιστής»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις