Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραβάσεις Πάσχα 2020: Ο Οικονόμου τονίζει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Έλληνες στα μέτρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραβάσεις Πάσχα 2020: Ο Οικονόμου τονίζει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Έλληνες στα μέτρα

Παραβάσεις Πάσχα 2020: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Παραβάσεις Πάσχα 2020: Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σχολίασε την αφοσίωση των Ελλήνων πολιτών έναντι των μέτρων, με σκοπό τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. «Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τις οδηγίες. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Οικονόμου.

«Και αυτό», προσθέτει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, «αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη για την περαιτέρω πορεία. Οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων. Σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορονοϊού». Σημειώνεται, ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για την εορταστική περίοδο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επεκτάθηκαν και αυστηροποιήθηκαν. Η αυστηροποίησή τους σημειώθηκε από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και απόψε, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα.

Στην 85η θέση παγκοσμίως η χώρα μας

Υπενθυμίζεται ότι στους 114 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Μια 68χρονη από την Καστοριά έχασε τη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 68χρονη είχε υποκείμενο νόσημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 114 θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 13 είναι από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς. Με περίπου 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατ. πληθυσμού, η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί στην 85η θέση παγκοσμίως. Από την άλλη όσον αφορά τους θανάτους βρίσκεται στην 58η θέση αναλογικά με τον πληθυσμό.

Δείτε ακόμα

Πώς κατάφεραν οι Έλληνες να “κλείσουν στόματα” το Πάσχα

Θα πάμε τελικά διακοπές; Τι λέει ο καθηγητής Νίκος Σύψας

Η ζωή νικά τον κορονοϊό – Γενέθλια στο νοσοκομείο Ξάνθης! (vid)

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί” – Τα γεμάτα ελπίδα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις