Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άνοιγμα σχολείων 2020 κορονοϊός: H Kεραμέως αναφορικά με την έναρξη των Πανελλαδικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα σχολείων 2020 κορονοϊός: H Kεραμέως αναφορικά με την έναρξη των Πανελλαδικών

Άνοιγμα σχολείων 2020 κορονοϊός: «Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.

Άνοιγμα σχολείων 2020 κορονοϊός: «Θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για το πώς θα μπορεί να επανέλθει σε μια νέα πραγματικότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. «Θα προσέχουμε πολύ περισσότερο. Η νέα πραγματικότητα θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκφάνσεις. Από το πώς πηγαίνουμε για ψώνια μέχρι το πώς πηγαίνουμε στο σχολείο. Θα είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί», επεσήμανε η κυρία Κεραμέως. Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά τις καθιερωμένες ημερομηνίες.

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα, όπως και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν μια δοκιμασία μπροστά τους. Επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο», πρόσθεσε. Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τους ειδικούς και εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές. «Το προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία των σχολείων», είπε.

Τι θα γίνει με το εξάμηνο των πανεπιστημίων

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι «η αποστάσεως εκπαίδευση έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα». Είναι αλήθεια ότι οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στις παραδόσεις μαθημάτων. Πάντως ξεκαθάρισε, όσον αφορά την εξεταστική στα πανεπιστήμια ότι «κανένα ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν θα χαθεί». Μάλιστα τόνισε ότι το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Τέλος σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης. Εξήγησε μάλιστα, ότι με βάση την υπουργική απόφαση, όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών.

Δείτε ακόμα

Στο σπίτι με τη Μαρέβα και τα παιδιά – Το Πάσχα του Κυριάκου Μητσοτάκη (pics)

Θα πάμε τελικά διακοπές; Τι λέει ο καθηγητής Νίκος Σύψας

Η ζωή νικά τον κορονοϊό – Γενέθλια στο νοσοκομείο Ξάνθης! (vid)

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί” – Τα γεμάτα ελπίδα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις