Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Γαλλία: H Όπερα του Παρισιού «ευχαριστεί» τους γιατρούς… χορεύοντας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία: H Όπερα του Παρισιού «ευχαριστεί» τους γιατρούς… χορεύοντας

Κορονοϊός Γαλλία: Από το... σπίτι τους και με φιγούρες καραντίνας οι χορευτές αφιέρωσαν ένα βίντεο σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Κορονοϊός Γαλλία: Οι χορευτές μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού προχώρησαν σε μία άκρως συγκινητική κίνηση. Με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο αποφάσισαν να εκφράσουν το δικό τους «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται κατά του κορονοϊού. Από το… σπίτι τους και με φιγούρες καραντίνας οι χορευτές αφιέρωσαν ένα βίντεο σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. «Σεβασμός σε εκείνους που μας φροντίζουν. Λίγα λεπτά χορού δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας», ήταν το μήνυμα στο βίντεο που δημοσιεύθηκε.

Στην Γαλλία παρατηρείται σταθερή μείωση του ρυθμού της αύξησης των θανάτων και των ασθενών στην εντατική, όμως ο Εντουάρ Φιλίπ εκφράζει ανησυχία για την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τον κορονοϊό. Η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 20.000 θανάτων, καθώς 395 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 19.718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων της επιδημίας Covid-19 στην χώρα ενώ τα κρούσματα στο σύνολό τους υπολογίζονται στα 152,894. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων μειώνεται, μαζί με τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δείτε την ανάρτηση των χορευτών

Το μήνυμα του πρωθυπουργού της χώρας

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γαλλίας Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική μειώθηκε για 11η συνεχή ημέρα, του 5.744, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 30ή Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Γαλλία βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά, αλλά προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση επί των νοσοκομείων μειώνεται, με την συνεχή μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, είπε ο Εντουάρ Φιλίπ. Αντίθετα, η οικονομική κρίση που προέρχεται από την επιδημία του κορονοϊού μόλις ξεκίνησε και θα είναι «βίαιη», προειδοποίησε.

Δείτε ακόμα

Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)

Χάος στις ΗΠΑ: Διαδηλώσεις, ελλείψεις τεστ και διαμάχη Τραμπ – κυβερνητών

Η χειρότερη μαζική “σφαγή” στον Καναδά – Ένοπλος μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό

Ελπιδοφόρα “στροφή” από την φον ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις