Καναδάς μακελειό: Σφαγή άνευ προηγουμένου – Αυτός είναι ο δολοφόνος

ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς μακελειό: Σφαγή άνευ προηγουμένου – Αυτός είναι ο δολοφόνος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Καναδάς μακελειό: Πρόκειται για τη χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

20.04.2020 | 12:41

Καναδάς μακελειό: Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στην επαρχία της Νότιας Σκοτίας στον Καναδά, αλλά και ολόκληρη η χώρα. Ένοπλος άντρας την Κυριακή (19/4), σκότωσε 16 ανθρώπους όντας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης εξουδετερώθηκε, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό έπειτα από δωδεκάωρο ανθρωποκυνηγητό. Η φωτογραφία του δράστη δόθηκε, πριν από λίγο στη δημοσιότητα από την βασιλική καναδική αστυνομία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την καναδική αστυνομία, ο δράστης ονομάζεται Γκάμπριελ Γουόρτμαν, είναι 51 ετών και είχε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο Γουόρτμαν μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό. Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας. Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς, εκτός του δράστη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν η αστυνομικίνα Χάιντι Στίβενσον, 23 χρόνια στην υπηρεσία, μητέρα δύο παιδιών.

Ο απολογισμός ξεπέρασε αυτόν του 1989

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο. Για «μια ολέθρια μέρα για τη Νέα Σκοτία», η οποία «θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πολλά χρόνια» μίλησε ο Λι Μπέργκερμαν, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της καναδικής επαρχίας. Ο απολογισμός, που δεν είναι ακόμη ο οριστικός, ξεπέρασε αυτόν της προηγούμενης χειρότερης σφαγής στην πρόσφατη ιστορία του Καναδά, που είχε διαπραχθεί το 1989, όταν ένας μισογύνης εκτέλεσε 15 γυναίκες.

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων είναι σπάνιες στον Καναδά, όπου η νομοθεσία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας είναι πολύ πιο αυστηρή από ό,τι στις ΗΠΑ. Στη Νέα Σκοτία, όπως και στον υπόλοιπο Καναδά, οι αρχές έχουν δώσει εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα

Κόντε: Δεν ξεχνάμε τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες για να δανειστούν

Ο ταξιτζής που συγκίνησε την Ιταλία και η μεγάλη έκπληξη των γιατρών (vid)

Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)

Χάος στις ΗΠΑ: Διαδηλώσεις, ελλείψεις τεστ και διαμάχη Τραμπ – κυβερνητών

Exit mobile version