Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία κορονοϊός: Είμαστε ακόμα στην αρχή, λέει η Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός: Είμαστε ακόμα στην αρχή, λέει η Μέρκελ

Γερμανία κορονοϊός: Οι δηλώσεις της Μέρκελ έρχονται μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, να προχωρήσει στο άνοιγμα καταστημάτων έως 800 τ.μ..

Γερμανία κορονοϊός: Την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να κινηθούν γρήγορα σχετικά με την χαλάρωση του lockdown εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ. Την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων, η Ανγκελα Μέρκελ, τόνισε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή της πανδημίας. Πρέπει να το ξεκαθαρίζουμε συνεχώς. Πρέπει να κινούμαστε σταδιακά, αργά και προσεκτικά. Θα ήταν κρίμα να γυρίσουμε πίσω». Οι δηλώσεις της Μέρκελ έρχονται μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, να προχωρήσει στο άνοιγμα καταστημάτων έως 800 τ.μ..

Η καγκελάριος, υπογράμμισε τη σημασία να αποφευχθεί με κάθε κόστος η επιστροφή στην εκθετική ανάπτυξη. Θα ήταν κρίμα να πρέπει να αναιρέσουμε οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων, ανέφερε η Μέρκελ. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς και πειθαρχημένοι», τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα. Παράλληλα, η Μέρκελ δήλωσε ότι η κατάσταση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι παραπλανητική, επισημαίνοντας ότι θα γνωρίζουν τις επιπτώσεις της χαλάρωσης των μέτρων σε 14 ημέρες.

Ερωτηθείσα γιατί δεν υπάρχει κανόνας σχετικά με το να φορούν οι Γερμανοί μάσκα, η Μέρκελ απάντησε: «Αυτό δεν είναι ευθύνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε πολίτη για να το επιβάλλουμε». Όπως είπε, οι μάσκες μπορούν να ωφελήσουν τη μεταφορά.

Γερμανία: Αναλαμβάνει το κόστος νοσηλείας Ευρωπαίων ασθενών στα νοσοκομεία της

Η Γερμανία θα αναλάβει τα έξοδα για τη νοσηλεία των Ευρωπαίων ασθενών με covid-19 που χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Το κόστος της νοσηλείας των ασθενών αυτών εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος της νοσηλείας των ασθενών» από την ΕΕ, «διότι αυτή είναι η δική μας άποψη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», εξήγησε ο Σπαν. Το Βερολίνο έχει αναλάβει μέχρι στιγμής «περισσότερους από 200 ασθενείς με κορονοϊό» από την ΕΕ και διαθέτει «την ικανότητα, αν χρειαστεί, να δεχθεί και άλλους», πρόσθεσε ο υπουργός, την ώρα που η χώρα του δέχεται δριμεία κριτική για την άρνησή της στην έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στις χώρες της ΕΕ.

Δείτε ακόμη

Περαιτέρω μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών στην Ισπανία
«Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω»: Διασώστης του ΕΚΑΒ συγκλονίζει – Ο διάλογος με 75χρονη
Ένας υπέροχος γυμναστής στην Ισπανία, κάνει τους γείτονες σε καραντίνα να… μένουν fit!
Ο ταξιτζής που συγκίνησε την Ιταλία και η μεγάλη έκπληξη των γιατρών (vid)
Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)
Ελπιδοφόρα “στροφή” από την φον ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις