Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλοκαίρι κορονοϊός: Το ενθαρρυντικό μήνυμα της Κοτανίδου για τις εισαγωγές σε ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαίρι κορονοϊός: Το ενθαρρυντικό μήνυμα της Κοτανίδου για τις εισαγωγές σε ΜΕΘ

Καλοκαίρι κορονοϊός: Όσον αφορά την πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.

Καλοκαίρι κορονοϊός: Για την πανδημία του κορωνοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ και «Ευαγγελισμός», στέλνοντας ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. «Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Έχουμε αρχίσει και αποσωληνώνουμε περισσότερους ασθενείς. Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Κοτανίδου. Συμπλήρωσε ακόμα ότι μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα η καθημερινότητα όλων θα αλλάξει.

Όσον αφορά την πιθανότητα ο ιός να εξασθενεί σε υψηλές θερμοκρασίες τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Παρόλα αυτά, όπως είπε: « το ευχάριστο είναι ότι στην Ελλάδα όσο ο καιρός φτιάχνει όλοι θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και δεν θα συνωστίζονται». Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το εάν φέτος θα υπάρξουν καλοκαιρινές διακοπές η κυρία Κοτανίδου απάντησε θετικά.

Τι είπε για την χρήση της μάσκας

«Διακοπές θα κάνουμε σίγουρα φέτος, απλώς θα πρέπει να έχουμε σχετική απόσταση ο ένας από τον άλλο ακόμα και στις παραλίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.  Τέλος, η κυρία Κοτανίδου όσον αφορά τη χρήση μάσκας από το γενικό πληθυσμό ήταν για ακόμη μια φορά κατηγορηματική σημειώνοντας πως σε ανοικτό χώρο δεν ωφελεί η χρήση της: «Μάσκα μπορούμε να φοράμε σε κλειστό χώρο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και για να προστατέψουμε τους άλλους».

Δείτε ακόμα

Πώς κατάφεραν οι Έλληνες να “κλείσουν στόματα” το Πάσχα

Θα πάμε τελικά διακοπές; Τι λέει ο καθηγητής Νίκος Σύψας

Η ζωή νικά τον κορονοϊό – Γενέθλια στο νοσοκομείο Ξάνθης! (vid)

“Ποτέ δεν ήμασταν πιο μαζί” – Τα γεμάτα ελπίδα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις