Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γλέντι στο Κορδελιό – Πάσχα: Το… έριξαν στο χορό στη μέση του δρόμου
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Γλέντι στο Κορδελιό – Πάσχα: Το… έριξαν στο χορό στη μέση του δρόμου

Γλέντι στο Κορδελιό - Πάσχα: Κάτοικοι γειτονιάς στο Κορδελιό το... έριξαν στο χορό στη μέση του δρόμου, στη Λάρισα οι χαρτοπετσέτες έπεφταν "βροχή", ενώ στον Φλοίσβο οι περπατητές δεν κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Γλέντι στο Κορδελιό – Πάσχα: Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, την Κυριακή του Πάσχα, φαίνεται να τηρήθηκαν σε όλη τη χώρα. Η μέρα αυτή θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των Ελλήνων πολιτών ως ο πιο παράξενος εορτασμός που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Ελάχιστες ήταν οι «παραφωνίες» από πολίτες που δεν πειθάρχησαν στα μέτρα, ωστόσο πρέπει να τονιστούν ως παράδειγμα προς αποφυγήν, μιας και λίγοι είναι ικανοί να προκαλέσουν τη ζημιά. Σε γενικές γραμμές βέβαια, η Ελλάδα μας μπορεί να υπερηφανεύεται για την στάση της, που αν μη τι άλλο αποδεικνύει το αίσθημα σεβασμού τόσο για τους κανόνες όσο και για τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έστησαν οικογενειακό γλέντι σε ταράτσες και μπαλκόνια, στήνοντας ψησταριές και χορούς. Πρωτόγνωρες ήταν και οι εικόνες από τους δρόμους της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Οι άλλοτε πολύβουοι κεντρικοί δρόμοι ήταν έρημοι και ελάχιστοι πεζοί και αυτοκίνητα κινούνταν σε αυτούς. Αλλού όμως, γινόταν ο κακός χαμός. Σε γειτονιά του Κορδελιού, οι γείτονες «έσπασαν» την καραντίνα, σχημάτισαν κύκλο, πιάστηκαν χέρι-χέρι και το έριξαν στο χορό, «στήνοντας» ένα κανονικό ποντιακό γλέντι την Κυριακή του Πάσχα. Από τα γύρω μπαλκόνια, οι κάτοικοι κατέγραφαν το γλέντι, με βίντεο, που περιήλθαν στην κατοχή του protothema.gr.

Πάσχα 2020: Το έριξαν στο χορό μέσα στη μέση του δρόμου

Πήραν «φωτιά» οι δρόμοι και στη Λάρισα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, μετά το ψήσιμο του οβελία. Πολίτες, χωρίς να συνωστίζονται, κατέβηκαν από τις πολυκατοικίες και άρχισαν να χορεύουν, να πετούν χαρτοπετσέτες, με ντουντούκες να ηχούν από τα μπαλκόνια.

Στα βίντεο που δημοσιεύει το larissanet.gr καταγράφεται η ελληνική νοοτροπία κάποιων, που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού, λόγω κορωνοϊού.

«Έσπασαν» την καραντίνα και στον Πειραιά

Παίκτης από το Power of Love παρότρυνε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Μαζί με φιλικά του πρόσωπα, έστησαν ηχοσύστημα πάνω στο δρόμο και ήδη δεκάδες Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω Facebook και Instagram. Ο κόσμος μαζεύτηκε σε συγκεκριμένο σημείο σε γειτονιά που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και χόρευε αγκαλιασμένος, παρά την απαγόρευση και τα περιοριστικά μέτρα.

Πλήθος κόσμου στον Φλοίσβο

Παρά τις αυστηρές συστάσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν και πάλι τον Φλοίσβο, προκειμένου να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο ή να αθληθούν κοντά στη θάλασσα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το έκαναν χωρίς να φορούν μάσκες, οι περισσότεροι, και δίχως να τηρούν την δέουσα απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων.

Δείτε ακόμη

Καραντινάτο… Πάσχα σε μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές

Έφτασε Λαμία ο κορονοϊός – Γεγονός το πρώτο κρούσμα!

Κορονο… πατέντα: Στην Κοζάνη, τσούγκρισαν αυγά εξ αποστάσεως!

Λίγες οι “παραφωνίες”, πειθάρχησε η πλειοψηφία των Ελλήνων στα μέτρα

Ελπιδοφόρα “στροφή” από την φον ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές

Περιπολικό έβαλε στη διαπασών το… “Χριστός Ανέστη”

113 οι νεκροί στη χώρα μας -Κατέληξε 68χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις