Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός – νεκροί: Παγωμένα χαμόγελα σήμερα στη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός – νεκροί: Παγωμένα χαμόγελα σήμερα στη χώρα

Ισπανία κορονοϊός - νεκροί: Είναι ο πιο χαμηλός 24ωρος απολογισμός που έχει ανακοινωθεί από τις 22 Μαρτίου.

Ισπανία κορονοϊός – νεκροί: Ακόμη 410 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία, απολογισμός που, αν και παραμένει τραγικός, έφερε αρκετά χαμόγελα στην πολύπαθη χώρα. Με βάση αυτήν την τελευταία καταμέτρηση από το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 20.453, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 195.944. Επιπλέον, 77.357 ασθενείς ανάρρωσαν. «Είναι η πρώτη φορά που περνάμε κάτω από τους 500 θανάτους αφότου ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων άρχισε να ανεβαίνει», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Κέντρου έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν.

Είναι ο πιο χαμηλός 24ωρος απολογισμός που έχει ανακοινωθεί από τις 22 Μαρτίου, δηλαδή εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Ο δρ Σιμόν είπε πως η μείωση του αριθμού των θανάτων από χθες μέχρι σήμερα μπορεί να εξηγηθεί από την επιβράδυνση της καταγραφής των θανάτων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πως η μείωση αυτή ακολουθείται γενικά από μια αύξηση την Τρίτη.

Όμως «είναι ένας αριθμός που μας κάνει να ελπίζουμε», είπε.

Είτε πρόκειται για θανάτους είτε για εισαγωγές στα νοσοκομεία ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συνέχισε ο γιατρός, τα «στοιχεία συνεχίζουν σε μια πτωτική τάση που δηλώνει σαφώς πως η μετάδοση της ασθένειας μειώθηκε με σημαντικό τρόπο και ότι είμαστε στον σωστό δρόμο». Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι η κορύφωση της επιδημίας σημειώθηκε στις 2 Απριλίου όταν είχαν καταγράψει 950 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο δεν είναι έτοιμες να συστήσουν την άρση των μέτρων περιορισμού, που είναι από τους πιο αυστηρούς στην Ευρώπη.

Παράταση στην καραντίνα

Την ίδια στιγμή, την παράταση κατά 15 ημέρες, ως τις 9 Μαΐου, της καθολικής καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες, Μ. Σάββατο, ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. «Έχουμε αφήσει πίσω μας τις πιο ακραίες στιγμές», δήλωσε ο Σάντσεθ. Όμως πρόσθεσε: «Αυτά τα επιτεύγματα είναι ακόμη ανεπαρκή και πάνω απ’ όλα εύθραυστα. Δεν μπορούμε να τα θέσουμε σε κίνδυνο με βιαστικές αποφάσεις». Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία λόγω της Covid-19 σημείωσε αύξηση χθες με μικρότερο ρυθμό, αν και ο συνολικός απολογισμός μέχρι στιγμής ξεπερνά τους 20.000 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Χθες καταγράφηκαν 565 νέοι θάνατοι, ενώ την Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 585. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 191.726.

Η Ισπανία άρχισε αυτή την εβδομάδα να χαλαρώνει το lockdown που είχε επιβάλει στις 14 Μαρτίου ανοίγοντας κάποιους τομείς της οικονομίας. Όμως οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ τα παιδιά δεν επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για κανένα λόγο. Όταν ρωτήθηκε αν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν κανονικές καλοκαιρινές διακοπές, ο Σάντσεθ απάντησε ότι το ελπίζει, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση ακόμη.

Δείτε ακόμη

Μια παράξενα ευχάριστη εικόνα στο Μπέργκαμο – Άδειασε από φέρετρα η εκκλησία του νεκροταφείου

113 οι νεκροί στη χώρα μας -Κατέληξε 68χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Έφτασε Λαμία ο κορονοϊός – Γεγονός το πρώτο κρούσμα!

Μία από τις πιο πληγείσες χώρες η Βρετανία – Νέος τρομακτικός απολογισμός θανάτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις