Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα – νεκροί Ελλάδα: Γιατί τα πάμε καλύτερα, ένα αποκαλυπτικό βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα – νεκροί Ελλάδα: Γιατί τα πάμε καλύτερα, ένα αποκαλυπτικό βίντεο

Κρούσματα - νεκροί Ελλάδα: Όπως προκύπτει πάντως από τις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση βαίνει μειούμενος.

Κρούσματα – νεκροί Ελλάδα: Έντεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες Μεγάλο Σάββατο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό και καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας. 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 110 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα. Σημειώνεται ότι το Μεγάλο Σάββατο, ένα από τα δύο θύματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στη χώρα ήταν ο Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ.

Όπως προκύπτει πάντως από τις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση βαίνει μειούμενος. Ενδεικτικά χθες ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα, την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 18 κρούσματα, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου ανακοινώθηκαν 15 κρούσματα. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα που λήφθηκαν στη χώρα μας φαίνεται να αποδίδουν.

Γιατί η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα από την Ισπανία και την Ιταλία

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει μέσα από ένα απλό και ευανάγνωστο γράφημα γιατί η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από την Ισπανία και την Ιταλία στα κρούσματα του κορονοίού και στους θανάτους, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο καθηγητής πολιτικός επιστήμονας Τάκης Παππάς. Ουσιαστικά δείχνει, κάνοντας σύγκριση ανάμεσα στις 3 χώρες, πότε πάρθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης, ανάλογα με την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων και των πρώτων θανάτων. Και δείχνει πόσο γρήγορα κινήθηκε η Ελλάδα σε σύγκριση με την Ιταλία και την Ισπανία. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Παππάς σε ισπανικό περιοδικό.

Δείτε ακόμη

Υπουργείο Υγείας: 11 νέα κρούσματα, 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα

Covid 19: Ο άνθρωπος, η μεγαλύτερη απειλή

Τουρκικές ακταιωροί επιχείρησαν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες

Το Alphafreepress.gr σας εύχεται Καλό Πάσχα – Θα τα καταφέρουμε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις