Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο «Ιούδας» στο Game of Thrones

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο «Ιούδας» στο Game of Thrones

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο «Ιούδας» από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» 39 χρόνια μετά, έπαιξε στο «Game of Thrones».

18.04.2020 | 23:00

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Είναι η σειρά που τηλεοπτικά σηματοδοτούσε την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ξεκινά την Μεγάλη Τετάρτη. Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι μια all time classic σειρά, που προβάλλεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα σαρώνει κάθε χρονιά σε νούμερα τηλεθέασης. Τον Ιούδα ενσάρκωσε ο Ίαν ΜακΣέιν ο οποίος είναι σήμερα είναι 77 ετών και έκτοτε συνέχισε με μεγάλη επιτυχία την υποκριτική του πορεία.

Ανάμεσα στις πολλές παραγωγές που έχει παίξει, συμμετείχε και στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Το Κεφάλαιο» (Le Capitale). Μάλλον όμως οι περισσότεροι τον έχουνε δει όταν έπαιξε στο Game of Thrones. Μπορεί να έκανε ένα μικρό πέρασμα από την επική σειρά αλλά οι fans τον θυμούνται ως θρήσκο Brother Ray, που συνάντησε τον Sandor Clegane και του έδωσε μαθήματα ζωής. Το τέλος του χαρακτήρα ήταν τραγικό, αφού τον κρέμασε η «Brotherhood Without Banners».

Δείτε την σκηνή από το Game of Thrones

Λίγα λόγια για την σειρά

Μπορεί να έχουν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, ωστόσο έχει καταφέρει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο είδος της παγκοσμίως. Μάλιστα, σε αυτή παίζει κι ένας Έλληνας ηθοποιός, ο Γιώργος Βογιατζής.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της, έπαιξε η συγκλονιστική ερμηνεία του Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Ιησού Χριστού, καθώς και η μοναδική φιγούρα του, που θυμίζει κατά πολύ τον υιό του Θεού, όπως τον έχουμε δει σε εικόνες. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι μία μίνι σειρά, διάρκειας 6,5 ωρών σχεδόν, που κυκλοφόρησε το 1977 και σχετίζεται με τη γέννηση, τη ζωή, τον θάνατο και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Λίγοι όμως γνωρίζουν κάποια περίεργα γεγονότα που αφορούν αυτό το κλασικό έργο.

Δείτε ακόμα

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πιο οργανωμένος από όλους

Κριστόφ: Σίγησε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωνές των εποχών

Exit mobile version