Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οργάνωση κουζίνας ιδέες: 4 συμβουλές για να βάλετε μια τάξη
PLUS

Οργάνωση κουζίνας ιδέες: 4 συμβουλές για να βάλετε μια τάξη

Οργάνωση κουζίνας ιδέες: Οι 4 πιο χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε την κουζίνα σας σε πλήρη τάξη.

Οργάνωση κουζίνας ιδέες: Η κουζίνα και οι πάγκοι, συνηθίζεται να κατακλύζονται από άπειρα πράγματα ανεξάρτητα με το πόσο χρήσιμα ή όχι είναι. Μια ανοργάνωτη κουζίνα αποσπά την προσοχή από τα σημαντικότερα και προκαλεί το ξόδεμα του πολύτιμου για όλους χρόνου.  Γι’ αυτό οργανώστε την κουζίνα σας και αφοσιωθείτε σε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνετε μέσα σε μια κουζίνα και σταματήστε να ψάχνετε που είναι το ένα και που θα βάλετε το άλλο. Χρησιμοποιώντας διαχωριστές μέσα στα συρτάρια σας θα μπορέσετε να βάλετε κάθε είδος πιάτου σε ξέχωρη θέση.

Ομοίως κάντε το ίδιο και για το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα χωρίζοντάς τα ανά κατηγορία. Αν το συρτάρι σας είναι μεγάλο τότε βάλτε διαχωριστές με πολλές θέσεις. Αντίθετα, αν το συρτάρι σας είναι μικρό και δεν χωρούν όλα σε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ακόμη συρτάρι για να βάλετε χωριστά τα μαχαιροπίρουνα από τα βοηθητικά εργαλεία μαγειρικής. Με τα συρτάρια να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην κουζίνα για τα βαριά αντικείμενα, σε σύγκριση με τα ντουλάπια, η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη αφού στα συρτάρια μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο οργάνωσης όχι μόνο χρησιμοποιώντας διαχωριστές αλλά και για πιο απλούς λόγους.

Πώς οργανώνουμε τα μπαχαρικά

Το βασικότερο είναι πως το οπτικό σας πεδίο δεν περιορίζεται σε ένα μόνο σημείο, όπως συμβαίνει με τα ντουλάπια,  αλλά διευρύνεται στο σύνολο, αφού τα συρτάρια βρίσκονται σε χαμηλότερο από το μέσο του ύψους των ανθρώπων. Κρατήστε ένα από τα άνω ντουλάπια της κουζίνας σας, δίπλα ή πάνω από την ηλεκτρική συσκευή της κουζίνας, για τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιήστε ίδια σε μέγεθος και σχήμα βαζάκια για όλα σας τα μπαχαρικά, έτσι ώστε αναλογικά να καταναλώνουν ίσο χώρο, και βάλτε ταμπελάκια ονοματίζοντας τα ανάλογα με το είδος.

Δείτε ακόμα

Τα 3 αντρικά ζώδια που απατούν…. «μέχρι να πεις κύμινο»

Παυσίπονα και αλκοόλ Πού μπορεί να οδηγήσει ο συνδυασμός τους

Ειδικοί συνιστούν την σωστή μέθοδο για το στέγνωμα των χεριών

Κι όμως: Τα 3 πράγματα που έχεις στο δωμάτιό σου και μειώνουν την ερωτική επιθυμία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις