Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού 2020 πληρωμή: Αναλυτικά τα επιδόματα που θα δοθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού 2020 πληρωμήΗ Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ είχε ενημερώσει στις 27 Μαρτίου ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα του παιδιού. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών. Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020.

Η αποζημίωση των 800 ευρώ

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ. Επίσης, το επίδομα δεν θα καταβληθεί σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η αποζημίωση των 800 ευρώ θα καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερών. Η καταβολή των 800 ευρώ θα γίνει μέσα στον Απρίλιο, μετά το Πάσχα.

Δείτε ακόμα

“Κορονο… επιδόματα”: Οι προθεσμίες και η διαδικασία για τα 800 και τα 600 ευρώ

Έρχονται αυξήσεις στις επικουρικές – Ποιοι οι δικαιούχοι

Βραδιά Ανάστασης με βεγγαλικά ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων – Υπέροχη πρωτοβουλία

Πτολεμαΐδα: Ιερέας «φόρτωσε» τον επιτάφιο σε αγροτικό (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις