Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέοι δικαιούχοι 800 ευρώ: Επεκτείνονται οι κατηγορίες – Πότε θα γίνει η πληρωμή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι δικαιούχοι 800 ευρώ: Επεκτείνονται οι κατηγορίες – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Νέοι δικαιούχοι 800 ευρώ: Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία. 

Νέοι δικαιούχοι 800 ευρώ: Επεκτείνει η κυβέρνηση τους δικαιούχους των 800 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους και την οικονομία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία.

Η τροπολογία αυτή αφορά τα εξής:

– Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.

– Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

– Επίσης, την Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

800 ευρώ πληρωμή: Οι 3 φάσεις καταβολής του επιδόματος

Από την Μεγάλη Τετάρτη, ξεκίνησε η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή. Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:

Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Να σημειωθεί πως την Μεγάλη Τρίτη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού, ύψους 548.960.800 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης.

Δείτε ακόμα

Έρχονται έλεγχοι της εφορίας στις επιχειρήσεις μέσω…βιντεοκλήσης

Βήμα – βήμα η συμπλήρωση της αίτησης των 800 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες

Γεωργιάδης: Κάθε μήνας καραντίνας κοστίζει 6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις