Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Συνατσάκη – γιαγιά: Η συγκινητική ανάρτηση – “Μας μετρούσαν στην κηδεία”
LIFESTYLE

Συνατσάκη – γιαγιά: Η συγκινητική ανάρτηση – “Μας μετρούσαν στην κηδεία”

Συνατσάκη - γιαγιά: Με ένα συγκινητικό μήνυμα που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μαίρη Συνατσάκη είπε αντίο στη γιαγιά της η οποία έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Συνατσάκη – γιαγιά: Με λίγες λέξεις η Μαίρη Συνατσάκη μπόρεσε να αποτυπώσει πώς μπορεί να βιώνει κάποιος το πένθος, έχοντας χάσει έναν αγαπημένο του άνθρωπο εν μέσω κορωνοϊού. Η παρουσιάστρια έχασε την γιαγιά της και η κηδεία τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και χρειάστηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας υπό τον φόβο της διασποράς του ιού.Με το κείμενο της Μαίρης Συνατσάκη, ταυτίστηκαν δεκάδες άνθρωποι που αυτές τις ημέρες πενθούν για την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου.

 Η παρουσιάστρια γράφει:

«Το πένθος είναι μια πολύ προσωπική ιστορία και νιώθω συχνά άβολα όταν το βλέπω να μοιράζεται δημόσια. Ο καθένας μόνο ξέρει πόσο αγάπησε έναν άνθρωπο στην ζωή του και τι κενό θα αφήσει η απουσία του. Η γιαγιά μου έφυγε με έναν τρόπο που εύχομαι σε όλους μας. Πλήρης ημερών, χωρίς φόβο, όρθια σχεδόν, στα χέρια πολύτιμων ανθρώπων της ζωής της. Από την Τρίτη ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν έχει κορωνοϊό, κι ας χρειάστηκε να στείλω «5» για να μπορέσω να πάω στην κηδεία της, κι ας μας μετρούσαν στην είσοδο.

Από την Τρίτη ζω σε ένα σύμπαν γεμάτο αναμνήσεις, καλοκαίρια στην Σαρωνίδα, πικ νικ και ταβερνάκια, χειμώνες μπροστά στην σόμπα στην Καλλιθέα, παραστάσεις που τους κάναμε στην πυλωτή… Την αποχαιρετώ. Είχα γράψει ένα κείμενο το 2011 μετά από μια επίσκεψη στο σπίτι της και δεν μπορώ να πιστέψω πόσο «σημερινό» μου φαίνεται διαβάζοντας το. Γι’αυτό το αφήνω εδώ. Για να την τιμήσω. Για να μην το ξεχάσω κι εγώ. Για να στείλω μια ειδική αγκαλιά σε όσους έχουν χάσει δικούς τους. Έτσι την σφιχταγκάλιαζα πάντα και εκείνη ντρεπόταν να βγει φωτογραφία…Καλό ταξίδι γιαγιά μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις