Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ – γενέθλια: Για πρώτη φορά ακυρώνονται οι κανονιοβολισμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ – γενέθλια: Για πρώτη φορά ακυρώνονται οι κανονιοβολισμοί

Βασίλισσα Ελισάβετ - γενέθλια: Πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση.

Βασίλισσα Ελισάβετ – γενέθλια: Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα γιορτάσει τα 94ά γενέθλιά της όπως συνηθίζεται τόσα χρόνια, καθώς ζήτησε να ακυρωθούν οι κανονιοβολισμοί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει και τη Βρετανία. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. «Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της βασίλισσας με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο αυτόν τον χρόνο εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού» έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του ITV, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε την επιθυμία της Ελισάβετ. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν σύμφωνα με την μαρτυρία της Lady Pamela Hicks στην Daily Mail κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Τα γενέθλιά της είναι στις 21 Απριλίου και κάθε χρόνο γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα γνωστοποιήθηκε από τα Ανάκτορα ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί επίσημη παρέλαση γενεθλίων τον Ιούνιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν -προς το παρόν- σχέδια για διεξαγωγή της παρέλασης κάποια άλλη ημερομηνία.Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα δεδομένα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, 847 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 14.576.

Στη Βρετανία καταγράφηκαν 738 νέοι θάνατοι και συνολικά 13.134. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει υψηλός καθώς και την Μ. Πέμπτη καταγράφηκαν 740 θάνατοι.  Στη Σκωτία πέθαναν 58 ασθενείς, στην Ουαλία 11 και στη Βόρεια Ιρλανδία 18. Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως είναι μεγαλύτερος καθώς τα νούμερα αντικατοπτρίζουν μόνο τους νεκρούς στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, τα συνολικά κρούσματα έφτασαν τις 108.692, ενώ έχουν διενεργηθεί 438.991 διαγνωστικά τεστ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις