Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορoνοϊός: Κατέληξε άντρας στο Θριάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορoνοϊός: Κατέληξε άντρας στο Θριάσιο

Νεκροί Ελλάδα κορoνοϊός: Νωρίτερα είχε καταλήξει τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο 76χρονος Ευάγγελος Σπανός.

Νεκροί Ελλάδα κορoνοϊός: Στους 110 είναι πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από κορωνοϊό. Πριν από λίγο δηλώθηκε ο θάνατος στο Θριάσιο νοσοκομείο ενός άνδρα 63 ετών. Ο άνδρας έπασχε από σύνοδα ΧΑΠ, παλαιό ΑΕΕ, επιληψία. Ο θάνατός του επήλθε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στις 08:45. Νωρίτερα είχε καταλήξει τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχοντας υποκείμενα νοσήματα (αρτηριακή υπέρταση) ο 76χρονος Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ.

Ο Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, το θύμα του κορωνοϊού

Ο Ευάγγελος Σπανός, ιδρυτής της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα και μετά από μεγάλη μάχη σε ΜΕΘ κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στα 76 χρόνια του. O Eυάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 10 χρόνια μετά πήρε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ξεκίνησε την λειτουργία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και πέντε χρόνια μετά δημιουργήθηκε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα. Το 2001 έγινε η εξαγορά της πρώτης κλινικής, ενώ το 2013 παρέλαβε το βραβείο του «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Εχει κυκλοφορήσει τα βιβλία «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», «Κλινική χημεία» και «Εργαστηριακή διαγνωστική».

Χθες το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις