Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Χαμός στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ, άνοιξαν εκκλησία για τον Επιτάφιο
ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ!

Κορονοϊός Ελλάδα: Χαμός στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ, άνοιξαν εκκλησία για τον Επιτάφιο

Κορονοϊός Ελλάδα: Ουρές δεκάδων μέτρων έχουν σχηματιστεί έξω τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς εκατοντάδες καταναλωτές περιμένουν στη σειρά για να κάνουν τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι.

Κορονοϊός Ελλάδα: Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, με το πασχαλινό τραπέζι αλλά και τη λιακάδα να είναι αφορμές για “έξοδο”. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πολίτες δεν τηρούν τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού. Οι εικόνες από τη λαϊκή αγορά στο Παγκράτι με κόσμο που έσπευσε να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι αψηφώντας τις υποδείξεις των ειδικών, είναι χαρακτηριστικές. Περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να διαλύσουν τον κόσμο που ψωνίζει φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Το… περιπολικό έσπευσε να τους διαλύσει

Και στα σούπερ μάρκετ

Ταλαιπωρία όμως και στις ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ. Όπως θα δείτε στο βίντεο από Ζωγράφου, ή ουρά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και ο χρόνος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στο κατάστημα ξεπερνάει τη μια ώρα τουλάχιστον.

Χωρίς μάσκες στη Βαρβάκειο

Και στη Βαρβάκειο Αγορά όμως οι πολίτες καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για το πασχαλινό τους τραπέζι. Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει οι Αθηναίοι και φέτος έσπευσαν την τελευταία στιγμή για τα ψώνια τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές με κόσμο που αναμένει να μπει στην αγορά και να ψωνίσει για το γιορτινό τραπέζι.

Η πολυσύχναστη κρεαταγορά έχει προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες τοποθετώντας κάγκελα στην είσοδο. Ωστόσο αρκετός κόσμος πήγε στην αγορά χωρίς να φοράει γάντια και μάσκες.

Στη Γλυφάδα, δημότες, παρά τις συστάσεις να μη συνωστίζονται απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα στις πλατείες και στα παγκάκια της περιοχής. Όπως φαίνεται και στο βίντεο όχι μόνο δεν αποφεύγουν τον συνωστισμό αλλά έχουν αγνοήσει και την οδηγία να βγαίνουν δυο δυο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε βίντεο – Άνοιξαν εκκλησία στους Αμπελόκηπους

Άνοιξε για το κοινό -κατά παράβαση των αποφάσεων- ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένας ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν. Οι πιστοί, σχημάτισαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ουρές στο προαύλιο της εκκλησίας και περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον επιτάφιο.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού. Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις