Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – Ρομά: Αστυνομικοί της πρεσβείας των ΗΠΑ συνέλαβαν επίδοξους εισβολείς
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – Ρομά: Αστυνομικοί της πρεσβείας των ΗΠΑ συνέλαβαν επίδοξους εισβολείς

Ληστεία - Ρομά: Οι διαθέσιμες δυνάμεις που ήταν πιο κοντά στην κατοικία όπου έγινε η απόπειρα ήταν οι αστυνομικοί που είχαν διαταχθεί σε στατική φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ληστεία – Ρομά: Αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε ισόγειο διαμέρισμα, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, αλλά βρέθηκαν με χειροπέδες από αστυνομικούς που φρουρούσαν το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη μέρα μεσημέρι, στους Αμπελόκηπους, με επίδοξους δράστες της εισβολής στο σπίτι της γυναίκας και διώκτες τους, αστυνομικούς της ομάδας “Ζήτα”, την πρώτη μονάδα δικυκλιστών, που λειτούργησε για χρόνια στην πρώτη γραμμή δίπλα τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και πολύ πριν από την ίδρυση της γνωστής σε όλους ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που τόσα προσφέρει στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αlphafreepress, μια κάτοικος της περιοχής κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, άκουσε θόρυβο στο παράθυρο της ηλικιωμένης γειτόνισσάς της, στην οδό Κόνιαρη και βγήκε να δει τι συμβαίνει.

Είδε δύο νεαρούς να προσπαθούν με διαρρηκτικό εργαλείο να κόψουν το πλέγμα του παραθύρου για να μπουν από εκεί στο διαμέρισμα της γυναίκας που μένει μόνη. Η γειτόνισσα έβαλε τις φωνές, οι επίδοξοι εισβολείς μπροστά στην αντίδραση, οπισθοχώρησαν αλλά εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στην Άμεση Δράση. Οι διαθέσιμες δυνάμεις που ήταν πιο κοντά στην κατοικία όπου έγινε η απόπειρα ήταν οι αστυνομικοί που είχαν διαταχθεί σε στατική φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Τους συνέλαβαν στην Πέτρου Κόκκαλη

Πήραν εντολή να αναζητήσουν τους δράστες και τους συνέλαβαν και τους δύο στην οδό Π. Κόκκαλη, οδός που περνάει έξω από την πρεσβεία. Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας αμπελοκήπων όπου δήλωσαν ότι είναι ανήλικοι Ρομά. Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία και κατά των γονέων για παραμέληση ανηλίκων ενώ ο εισαγγελέας άφησε προς το παρόν ελεύθερους τους δύο νεαρούς. Ένας από τους λόγους είναι και το να μη δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερος συνωστισμός στα κρατητήρια των Τμημάτων για τον φόβο του κορωνοϊού. Στο μεταξύ εξιχνιάσθηκε  από το  Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ληστεία που έγινε τον προηγούμενο μήνα σε κατάστημα στην περιοχή.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ατόμων, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ένα άτομο με ένταλμα σύλληψης. Το βράδυ της 10ης Μαρτίου, τα δύο από τα παραπάνω άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν σε κατάστημα στην Ημαθία, όπου με την απειλή πιστολιού και την χρήση σωματικής βίας με γκλομπ σε βάρος της υπαλλήλου και θαμώνα του καταστήματος, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Υποδυόταν τον πελάτη

Όπως διαπιστώθηκε, ο τρίτος συνεργός τους διευκόλυνε τις κινήσεις τους υποδυόμενος τον πελάτη τους καταστήματος, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός τους. Σε έρευνα των αστυνομικών στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ρόπαλο. Επιπλέον, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις