Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός Ελλάδα - χάρτης: Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, ανέρχεται σε 2.207.

Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς χθες καταγράφηκαν μόνο 15 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ατόμων σταδιακά μειώνεται. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, ανέρχεται σε 2.207(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων το 56.2% είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 69 (81.2% άνδρες). Οι νεκροί έφτασαν σήμερα τους 108.

Σύμφωνα με τον χάρτη, που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα καταγράφονται στους νομούς Ευρυτανίας, Γρεβενών και Φωκίδας. Ψηλά παραμένουν οι νομοί Ξάνθης, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αχαΐας, Ηλείας, Κοζάνης, Αττικής και ο Πειραιάς.

Επιπλέον, ενθαρρυντικό στοιχείο για την πορεία του ιού στην Ελλάδα είναι και οι καμπύλες επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων που καταγράφουν τη διαχρονική τους εξέλιξη. Όπως φαίνεται παρακάτω, οι δύο γραμμές κινούνται ελαφρά ανοδικά με τάση να είναι παράλληλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις