Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξιτήρια από ΜΕΘ – Ελλάδα: Στιγμές συγκίνησης και χαράς στα νοσοκομεία
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήρια από ΜΕΘ – Ελλάδα: Στιγμές συγκίνησης και χαράς στα νοσοκομεία

Εξιτήρια από ΜΕΘ - Ελλάδα: Συγκινητικές στιγμές και μηνύματα ελπίδας για τη μάχη με τον ιό.

Εξιτήρια από ΜΕΘ – Ελλάδα: Συγκινητικές στιγμές για τους ασθενείς, αλλά και τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, επιφύλασσε η Μεγάλη Εβδομάδα, αφού δεν υπήρξε ημέρα χωρίς εξιτήριο από τις εντατικές.Ο κύριος Κώστας, βγαίνει από την εντατική θεραπεία. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα τον ξεπροβοδίζουν με χαρά. Είχε προηγηθεί το εξιτήριο από την εντατική μίας 63χρονης, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο κύριος Γιώργος στο Θριάσιο, ήταν ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό που βγήκε νικητής από την εντατική, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα τελευταία 24ωρα, τα νέα με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι όλο και πιο θετικά. Μετά την τελευταία ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, στη χώρα έχουν καταγραφεί 2.207 κρούσματα, με μόλις 15 να είναι τα νέα. Ο αριθμός παρουσιάζει σημαντική μείωση την τελευταία εβδομάδα, με τα τις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού και τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού που πιθανόν οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων.

106 νεκροί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε ο κ. Τσιόδρας, από τα 2.207 κρούσματα, το 56,2% αφορά άνδρες, ενώ 569 από αυτά θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι πως οι αριθμοί των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, συνεχίζουν να μειώνονται. Στους 69 έχει πέσει ο αριθμός σε σχέση με τους πάνω από 90 της περασμένης εβδομάδας, ενώ παράλληλα 33 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι, είναι τα 68 έτη. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι  ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, άλλοι δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό να έχει φτάσει στους 108. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες. Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις 06:10 το πρωί στην Πτολεμαΐδα στο Μποδοσάκειο. Πρόκειται για άνδρα 91 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στις 06:30 στην Αθήνα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Πρόκειται για άνδρα 77 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Δείτε ακόμη

«Αυτή είναι η μόνη εθνική επιτυχία που δεν θα πανηγυρίσουμε ποτέ» – Το συγκλονιστικό βίντεο του Χαρδαλιά

Η γλυκιά ιστορία του Τσιόδρα για το Άγιο Όρος και ο μικρός Νίκος

Ετοιμοθάνατος ασθενής σε ΜΕΘ του “Σωτηρία” άκουσε την αγαπημένη του μαντολινάτα (vid)

Αποθέωση για 48χρονο που βγήκε από τη ΜΕΘ του “Αττικόν” – Δάκρυσε και η δημοσιογράφος

Άλλη μία νίκη για τους γιατρούς και νοσηλευτές στο Ασκληπιείο Βούλας

«Σιδερένιος κύριε Γιώργο»: Ασθενής βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ στο Θριάσιο, χειροκροτούν όλοι!

Μία ακόμα νίκη! Η στιγμή που 63χρονη βγαίνει νικήτρια από τη ΜΕΘ του «Βενιζέλειου» (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις