Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αλίκη Βουγιουκλάκη: H φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο Instagram
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: H φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο Instagram

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Μια σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ανέσυρε από το προσωπικό του αρχείο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Μια σπάνια φωτογραφία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ανέσυρε από το προσωπικό του αρχείο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και θέλησε να τη μοιραστεί στο Instagram με τους ακολούθους του. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έχει ανοίξει έναν λογαριασμό στο Instagram που αναρτά συχνά αδημοσίευτο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, με πρωταγωνίστρια την διαχρονική σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στο προφίλ αυτό δημοσιεύει ανεβάζει φωτογραφίες από την αγαπημένη του μητέρα τόσο από την επαγγελματική της πορεία, όσο και από την προσωπική της ζωή.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με αφορμή τις μέρες του Πάσχα που διανύουμε ανέβασε μια σπάνια φωτογραφία των γονιών του. Πρόκειται για μια κοινή τους φωτογραφία έξω από εκκλησία της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Ανάστασης του 1971. «Η Αλίκη με τον Δημήτρη το βράδυ της Ανάστασης τον Απρίλιο του 1971 στην Θεσσαλονίκη», έγραψε στη λεζάντα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Βουγιουκλάκη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1953, ενώ ήταν δευτεροετής μαθήτρια της Σχολής. Τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής διασκευής της ταινίας Χτυποκάρδια στο θρανίο με τον τίτλο «Sıralardaki Heyecanlar» (1963), οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής από τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη, δικηγόρο και πρώην Νομάρχη Αρκαδίας (8/1941-6/1943) και την Αιμιλία Κουμουνδούρου. Η οικογένειά της κατάγεται από το χωριό Λάγια της Μάνης. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της ήταν νομάρχης, διορισμένος από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου και δολοφονήθηκε το 1943 από μέλη του ΕΛΑΣ. Ο θάνατος του πατέρα της τής στοίχισε πολύ, δεν είχε την πατρική στοργή και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της υπό δύσκολες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι γάμοι

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στην Δραματική Σχολή, ο οποίος -όπως η ίδια εξομολογήθηκε αργότερα- ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Στις 5 Ιουλίου 1975 οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Η Αλίκη έκανε έναν δεύτερο γάμο, παντρεύτηκε έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη στις 25 Ιανουαρίου 1982, ωστόσο ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ κι έμεινε μυστικός ακόμα και χρόνια μετά τη λήξη του. Ο γάμος τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και το αποκάλυψε το 1993 η ίδια σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου στην τηλεοπτική εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της για οκτώ χρόνια (1988-1996) ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.

Δείτε ακόμα

Δανδουλάκη: Ο Τσιόδρας είναι το είδωλό μας – Απορώ που γράφουν αρνητικά κάποιοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις