Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Προς νέο αντιπολιτευτικό αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Προς νέο αντιπολιτευτικό αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση: Στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το οικονομικό επιτελείο την πλήρη απαλλαγή από τις φορολογικές υποχρεώσεις όσων επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα

Κυβέρνηση: Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν επιφορτιστεί με την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την διαδικασία μέσω της οποίας θα επανεκκινήσουν την ελληνική οικονομία, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της αντιπολιτευτικό αφήγημα. Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετώντας προφανώς όλες αυτές τις φωνές που ζητούσαν να αποδοθεί «λογαριασμός» από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα προκαλέσει στην Βουλή προ ημερησίας συζήτηση για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αφήγημα της αντιπολίτευσης ξεκινά από το περίφημο «μαξιλάρι» των 37,5δισ., που όπως εκτιμούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση οφείλει να το χρησιμοποιήσει και φθάνει έως την κάλυψη στο 100 τοις 100 των μισθών όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το οικονομικό επιτελείο την πλήρη απαλλαγή από τις φορολογικές υποχρεώσεις όσων επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και την περεταίρω ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και των διανομέων τροφίμων. Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά, ωστόσο για να γίνουν θα έπρεπε η χώρα μας να διαθέσει το σύνολο των ταμειακών αποθεμάτων της, με αποτέλεσμα η οικονομία να κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, εάν ο ιός επανέλθει σε λίγους μήνες.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση: Επιλεκτική μνήμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον στην αντιπολίτευση δείχνουν να λησμονούν τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που έχει η χώρα μας από την ΕΕ και που επί σειρά ετών ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε χωρίς αποτέλεσμα. Παράλληλα δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την επιτυχή έκδοση του ελληνικού επταετούς ομολόγου και μάλιστα με επιτόκιο 2%, που δείχνει ότι η αξιοπιστία της χώρας μας έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο ποσοστό έναντι των αγορών. Επομένως καλές είναι οι αντιπολιτευτικές κορώνες, τα τσιτάτα και η υπερπροσφορά χρημάτων σε όλους, αλλά η χώρα στην παρούσα φάση χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις για την οικονομία που να μην διακινδυνεύουν το μέλλον μας.

Από αυτήν την κρίση ο ελληνικός λαός θα κρίνει εκτός από την κυβέρνηση και αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Bridge Tank: Πώς η Ελλάδα «επιπέδωσε» την καμπύλη του κορονοϊού πριν τις άλλες χώρες

Αγώνα για τη ζωή του δίνει ο 15χρονος στην Πάτρα – Άγνωστο από ποιόν ιό έχει προσβληθεί

Αλαβάνος: «Να γίνει περιφορά Επιταφίου από τα μπαλκόνια»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις