Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Marc – Άλφα: Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση, πιο δημοφιλής Έλληνας ο Τσιόδρας
ΑΠΟ ΤΗ MARC

Δημοσκόπηση Marc – Άλφα: Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση, πιο δημοφιλής Έλληνας ο Τσιόδρας

Δημοσκόπηση Marc - Άλφα: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης αναφορικά με το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό, αλλά και για τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για τους «πρωταγωνιστές» της διαχείρισης της πανδημίας.

Δημοσκόπηση Marc – Άλφα: Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε η Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha. Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 23,3% καθώς το 43,6% (αν είχαμε εκλογές αύριο) θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, έναντι ενός ποσοστού 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, το 63,1% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το το 19,1% καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει στα περιοριστικά μέτρα -αν και υπάρχει ένα μικρό ποσοστό… αμετανόητων. Παράλληλα αυτή τη στιγμή δημοφιλέστερος Έλληνας είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας με συντριπτικά ποσοστά. Σύμφωνα με την έρευνα για τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το 94,6% των ερωτηθέντων απάντησαν πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη.Επίσης το 84,3% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον Νίκο Χαρδαλιά. Το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18.00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού

Παράλληλα, το 80,4% απαντά πως τα μέτρα περιορισμού διασποράς της επιδημίας, ήταν αναγκαία, το 10,5% πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα και το 8,7% πως είναι υπερβολικά.

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων-εργαζομένων: Θετικά λέει το 75,9%

Το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έλαβε η κυβέρνηση, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά, και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ λέει το 43,8%

Ως προς τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 43,8% τις θεωρεί μη ρεαλιστικές, το 26,9% απαντά πως δεν τις έχει ακούσει, το 20,7% απαντά πως είναι ρεαλιστικές, και το 6,7% απαντά πως δεν μπορεί να κρίνει τα μέτρα.

Οι μισοί πιστεύουν πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, το 51% απαντά πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 25,5% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια και το 9,9% καλύτερα.

Δημοσκόπηση Marc – Άλφα: Το 91,6% θα μείνει σπίτι το Πάσχα

Ως προς το τι θα κάνουν οι πολίτες το Πάσχα, το 91,6% απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι, το 6% θα μείνει σπίτι με συγγενείς, το 1,2% θα κάνει επίσκεψη σε συγγενείς, το 0,5% απαντά πως θα συναντήσει φίλους και το 0,9% δηλώνει πώς… θα πάει στο εξοχικό του παρά τις απαγορεύσεις.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του και το 3% δηλώνει πως σκοπεύει να αψηφήσει τις απαγορεύσεις και να πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση.

Με την καραντίνα δεν άλλαξε τίποτα στις ζωές των μισών -σχεδόν -Ελλήνων

Το 36,8% απαντά πως με την καραντίνα ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες, το 46,6% απαντά πως δεν άλλαξε η ζωή του, το 8,5% απαντά πως έχει περισσότερες εντάσεις, ενώ το 8,1% απαντά πως μένει μόνο του άρα δεν επηρεάζεται κάπως.

Υγεία ή εισόδημα: Τι φοβούνται περισσότερο

Το 68,3% απαντά πως φοβάται περισσότερο για την υγεία του, το 12,7% για το εισόδημά του και το 18,4% και για τα δύο.

Στην κορυφή ο Κικίλιας

Τα ίδια κριτήρια διαπνέουν και την κρίση των πολιτών απέναντι στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων κατατάσσονται υπουργοί με διαπιστωμένη προσφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και συμβολή στη βίαιη προσαρμογή στις νέες συνθήκες ζωής, με την αξιολόγηση των πολιτών να έχει ως εξής:

Βασίλης Κικίλιας
Χρήστος Σταϊκούρας,
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,
Άδωνις Γεωργιάδης,
Νίκος Χαρδαλιάς,
Νίκος Δένδιας
Νίκη Κεραμέως,
Κυριάκος Πιερρακάκης,
Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Γιάννης Βρούτσης,
Κωστής Χατζηδάκης,
Νίκος Παναγιωτόπουλος,
Γιώργος Γεραπετρίτης,
Στέλιος Πέτσας,
Μάκης Βορίδης.

Δημοσκόπηση Marc – Άλφα: Δείτε αναλυτικά

Δείτε ακόμη

“Οι Έλληνες από την ιστορία μας, ξέρουμε να αντέχουμε” – Το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

MRB: Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη!

“Αλλάζουμε το μέλλον”: Σύνταξη με ένα… κλικ από τον Ιούνιο

Σταϊκούρας: Θα επαναληφθεί τον Μάιο η οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

“Η Ελλάδα αντέχει” – Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επιτυχημένη έκδοση 7ετούς ομολόγου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις