Πώς να καθαρίσω τα γυαλιά μου: Σωστή απολύμανση από ιούς και μικρόβια

PLUS

Πώς να καθαρίσω τα γυαλιά μου: Σωστή απολύμανση από ιούς και μικρόβια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Πώς να καθαρίσω τα γυαλιά μου: Δείτε παρακάτω μερικά εύκολα βήματα για να είστε σίγουροι πως δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο μόλυνσης κάποιου ιού. 

16.04.2020 | 23:40

Πώς να καθαρίσω τα γυαλιά μου: Σίγουρα ο καθαρισμός των γυαλιών ηλίου αλλά και των γυαλιών οράσεως δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά πολλοί λίγο ξέρουν να το κάνουν σωστά. Είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε σωστά τα γυαλιά μας, ειδικότερα που πολλές χώρες πλήττονται από τον κορονοϊό, αφού αποτελούν ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην ζωή μας. Δείτε παρακάτω μερικά εύκολα βήματα για να είστε σίγουροι πως δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο μόλυνσης κάποιου ιού.

3 εύκολα βήματα

– Συχνό ξέπλυμα των φακών με απιονισμένο νερό (προτείνετε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία) και με χρήση φυσικού σαπουνιού (χωρίς δυνατά χημικά στοιχεία). Χρησιμοποιήστε σαπούνι και στα μαξιλαράκια της μύτης, τους μεντεσέδες και τις βίδες, έτσι ώστε να καθαριστούν σωστά και αυτές οι «περιοχές» του γυαλιού ηλίου.

– Χρησιμοποιήστε το ίδιο σαπούνι για να πλύνετε την επιφάνεια των φακών. Πως θα το κάνετε αυτό; Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με απιονισμένο νερό και εν συνεχεία με το σαπούνι, τρίψτε κάθε σημείο των γυαλιών ηλίου σας. Ξεπλύνετε με αρκετό, απιονισμένο νερό.

– Για να στεγνώσετε το φακό, κάντε χρήση ενός πανιού χωρίς χνούδι. Συνήθως, το συγκεκριμένο πανί παρέχεται με την αγορά των γυαλιών ηλίου.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε τους φακούς του γυαλιού σας εφόσον δεν είναι δυνατή μια τέτοια διαδικασία καθημερινά, είναι κάποιο ειδικό σπρέυ με αντιστατική και αντιθαμβωτική δράση που τα προστατεύει από τη συνεχή χρήση.

Προσοχή

1) Να αποφεύγετε τη χρήση νερού της βρύσης (λόγω των αλάτων και του χλωρίου) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις μεταλλικές ενώσεις.

2) Μη χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά (λόγω των χημικών τους στοιχείων που περιέχουν ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις επιστρώσεις του φακού).

3) Τα νερό να μην είναι πολύ ζεστό γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις επιστρώσεις του φακού.

Δείτε ακόμα

Χρήστες υποστηρίζουν ότι το Netflix είχε προβλέψει την πανδημία – Οι επίμαχοι διάλογοι

Έρπης ζωστήρ: Σε ποιές ηλικίες εμφανίζεται και ποια τα «ύπουλα» συμπτώματα

Σωστή απολύμανση κινητού: Ειδικοί μάς ενημερώνουν πόσο ζουν τα μικρόβια στις συσκευές

Νηστίσιμο σνακ: Το φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών

Exit mobile version