Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φτιάξω τον κήπο μου: 3 τέλειες ιδέες για να φτιάξεις τον αγαπημένο σου χώρο
PLUS

Πώς να φτιάξω τον κήπο μου: 3 τέλειες ιδέες για να φτιάξεις τον αγαπημένο σου χώρο

Πώς να φτιάξω τον κήπο μου: Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε έναν κήπο είναι τα φυτά.

Πώς να φτιάξω τον κήπο μου: Ένας όμορφος κήπος δίνει χάρη στην εξωτερική όψη του σπιτιού και προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς σε εκείνους που τον ζουν. Το πρόβλημα ξεκινά στο γεγονός ότι ο κήπος έχει και απαιτήσεις για να είναι όμορφος και περιποιημένος. Πρέπει να διαλέξεις τα κατάλληλα φυτά και να μάθεις να τα φροντίζεις. Επίσης, πρέπει να φροντίσεις για την περίφραξη, τα έπιπλα κήπου και άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε έναν κήπο είναι τα φυτά. Αυτά είναι η αρχή και το τέλος στη διακόσμηση του κήπου του σπιτιού σου. Οικονομία δε σημαίνει μόνο να έχεις αγοράσει φθηνά τα φυτά. Σημαίνει και ότι πρέπει να έχουν υψηλές αντοχές στα καιρικά φαινόμενα και να αντέχουν για πολύ καιρό. Ακόμα, σημαίνει να μην έχουν μεγάλες ανάγκες σε λίπανση, κλάδεμα και λοιπές εργασίες, γιατί τότε σου κοστίζουν σε χρόνο.

1. Βιολέτες 

Οι βιολέτες είναι από τα ομορφότερα λουλούδια της άνοιξης για να στολίσεις με χρώμα τον κήπο σου. Τα άνθη τους συνηθίζεται να είναι μοβ, αλλά μπορείς να βρεις και σε κόκκινο, ροζ, φούξια και άλλα χρώματα, ανάλογα με την ποικιλία. Οι βιολέτες φυτεύονται με σπόρους, τους οποίους μπορείς να αγοράσεις πολύ οικονομικά, ακόμα και από το διαδίκτυο.

Σαν φυτά, θεωρούνται διετή, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να αντέξουν 2 χρόνια σε μια γλάστρα, ή μια ζαρντινιέρα. Χρειάζονται λίπασμα μόνο μια φορά το χρόνο, κατά την έναρξη της ανθοφορίας τους και το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο. Όσο για το πότισμα, 2, έως 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι είναι αρκετές για να κρατήσεις τις βιολέτες του κήπου σου σε καλή κατάσταση.

2. Βουκαμβίλια

Άλλο ένα φανταστικό φυτό που αντέχει όλο το χρόνο, η βουκαμβίλια δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Πρόκειται για φυτό αναρριχητικό, το οποίο σκαρφαλώνει σε κάγκελα, καλάμια, ή ό,τι άλλο έχει δίπλα του. Ανθίζει την άνοιξη και βγάζει άνθη μοβ, ροζ, κόκκινα και λευκά. Πρόκειται για ένα φυτό, του οποίου η συντήρηση κοστίζει ελάχιστα και γι’ αυτό θεωρούμε πως απαντά στο πώς να φτιάξω τον κήπο μου οικονομικά.

Είναι καλό να έχει μια ηλιόλουστη θέση στον κήπο σου, είτε σε γλάστρα, είτε σε παρτέρι. Δε χρειάζεται συχνό πότισμα, 1- 2 φορές την εβδομάδα αρκούν. Είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη της βουκαμβίλιας, αν της βάλεις λίγο λίπασμα την άνοιξη και την κλαδέψεις την ίδια εποχή, για να πάρει το σχήμα που θέλεις.

3. Ντάλια

Οι ντάλιες είναι από τα πιο όμορφα πολυετή ανοιξιάτικα λουλούδια για τον κήπο. Η μεγάλη διάρκεια ζωής τους τις κάνει μια πολύ καλή απάντηση στο πώς να φτιάξω τον κήπο μου οικονομικά. Η ανθοφορία τους ξεκινά την άνοιξη και φτάνει ως το φθινόπωρο, με την κατάλληλη φροντίδα. Τα άνθη τους μπορεί να έχουν πάρα πολλά χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και φούξια.

Για να συντηρήσεις μια ντάλια, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι μια ηλιόλουστη θέση. Έπειτα, χρειάζεται το ανάλογο πότισμα, περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Το μόνο πράγμα που δε θεωρείται οικονομικό στις ντάλιες είναι η λίπανση, αφού συστήνεται να τους βάζεις λίγο λίπασμα μια φορά το μήνα, αφού αρχίσουν να αναπτύσσονται.

Δείτε ακόμα

Χρήστες υποστηρίζουν ότι το Netflix είχε προβλέψει την πανδημία – Οι επίμαχοι διάλογοι

Εύκολες λύσεις για σωστό και γρήγορο καθάρισμα του φούρνου σας (vid)

Σωστή απολύμανση κινητού: Ειδικοί μάς ενημερώνουν πόσο ζουν τα μικρόβια στις συσκευές

3 «σωτήριες» συμβουλές προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των «ατίθασων» παιδιών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις