Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός – πρόσωπο: Τι να κάνεις για να μην το αγγίζεις καθόλου
PLUS

Κορονοϊός – πρόσωπο: Τι να κάνεις για να μην το αγγίζεις καθόλου

Κορονοϊός - πρόσωπο: Μερικές συμβουλές για να περιορίσουμε, όσο μπορούμε, την εξάπλωση του κοροναϊού.

Κορονοϊός – πρόσωπο: Τώρα που όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνει να αγγίζουμε συνέχεια το πρόσωπό μας για να αποφύγουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποτρέπουμε κάθε φορά τον εαυτό μας. Μέσα στη μέρα, όλοι μας αγγίζουμε διάφορες επιφάνειες, όπως τα πόμολα στις πόρτες, τα κουμπιά στο ασανσέρ και τις μπάρες στο μετρό.

Όλες αυτές οι επιφάνειες αποτελούν, φυσικά, πιθανές εστίες του κοροναϊού. Από εκεί, τα μικρόβια ενδέχεται να μεταφερθούν αρχικά στα δάχτυλά μας και ύστερα στη μύτη, το στόμα και τα μάτια. «Είναι πραγματικά δύσκολο να σταματήσουμε αυτή μας τη συνήθεια, γιατί την κάνουμε όλοι και πολλές φορές κάπως ασυναίσθητα», αναφέρει η Vanessa Raabe, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Ιατρικής του NYU Langone Health.

1. Έχουμε πάντα χαρτομάντιλα

Εάν θέλετε να φυσήξετε τη μύτη ή να ακουμπήσετε τα γυαλιά σας, ενώ τα χέρια σας δεν είναι καθαρά, τότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο και να μην αγγίξετε κάποιο σημείο του προσώπου σας με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση, όμως, που δεν έχετε μαζί σας χαρτομάντιλο και θέλετε να φτερνιστείτε, τότε μπορείτε να βάλετε μπροστά τον αγκώνα σας.

2. Απασχολούμε τα χέρια μας 

Οι γιατροί συμβουλεύουν να κρατούμε τα χέρια μας απασχολημένα με κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα τα μπαλάκια anti-stress, γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Βέβαια, δεν πρέπει να αμελούμε τον καθαρισμό αυτού του αντικειμένου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα

Χρήστες υποστηρίζουν ότι το Netflix είχε προβλέψει την πανδημία – Οι επίμαχοι διάλογοι

Έρευνα: Επτά στους δέκα ασθενείς πάσχουν από το «σύνδρομο της εντατικής»

Εύκολες λύσεις για σωστό και γρήγορο καθάρισμα του φούρνου σας (vid)

Στρες & άγχος: Οι 5 τροφές που μπορούν να μας χαλαρώσουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις