Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 7ετές ομόλογο Δημοσίου: Οι New York Times γράφουν για την “νίκη” της κυβέρνησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

7ετές ομόλογο Δημοσίου: Οι New York Times γράφουν για την “νίκη” της κυβέρνησης

7ετές ομόλογο Δημοσίου: «Aποτέλεσμα που η κυβέρνηση εκλαμβάνει ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

7ετές ομόλογο Δημοσίου: Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2 δισ.ευρώ από τις αγορές, χθες Τετάρτη με τη νέα έκδοση 7ετών ομολόγων. Την εξέλιξη αυτή η ελληνική κυβέρνηση την εκλαμβάνει ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοιού, αναφέρεται σε ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα που φιλοξενείται και στην ηλεκτρονική σελίδα των NYT. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επιτόκιο για το νέο ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2%, τιμή που κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένου ότι ανάλογη έκδοση τον περασμένο Ιούλιο, «σε πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον», έκλεισε με το ίδιο επιτόκιο.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε επίσης ότι αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας για φέτος μεταξύ 5 και 10%, αλλά ανάκαμψη για το 2021, ενώ σχολιάζοντας την ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, τονίζει «Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες».

7ετές ομόλογο: Το tweet Μητσοτάκη

Την ικανοποίηση του για το επταετές ομόλογο εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter. Όπως τονίζει και το Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω κρίση του κορωνοϊού, οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα άντλησε €2 δισ. με έκδοση επταετούς ομολόγου και επιτόκιο 2%. Μέσα στην παγκόσμια οικονομική καταιγίδα, η χώρα συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές με λογικό επιτόκιο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις