Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Νέο ρεκόρ θανάτων, “ανοίγει η οικονομία”, λέει ο Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Νέο ρεκόρ θανάτων, “ανοίγει η οικονομία”, λέει ο Τραμπ

ΗΠΑ κορονοϊός - νεκροί: Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 28.326 νεκρούς στην αμερικανική επικράτεια.

ΗΠΑ κορονοϊός – νεκροί: Νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό κατέγραψαν οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν πάνω από 2.500 θάνατοι. Πιο συγκεκριμένα, ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου είναι 2.569, που αποτελεί ένα νέο θλιβερό ρεκόρ παγκοσμίως. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε μία ημέρα πριν και πάλι στις ΗΠΑ, με 2.228 θανάτους. Το σύνολο των θυμάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στους 28.326. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν πάνω από 28.000 νέα κρούσματα, τα οποία μάλιστα προέρχονται και από τις 50 Πολιτείες, αλλά και άλλες περιοχές που ανήκουν στις ΗΠΑ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά πλέον τις 640.000 στην χώρα που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη. Οι αριθμοί των θυμάτων δεν πέφτουν, όμως αντίθετα, μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων που χρίζουν νοσηλείας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Αλλοι 752 άνθρωποι πέθαναν στην Πολιτεία το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με μία ημέρα πριν, ωστόσο ο κυβερνήτης της, Αντριου Κουόμο, ανακοίνωσε πως και τα κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία, μειώθηκαν σημαντικά τα τελευταία 24ωρα.

Τραμπ: Ξεπεράσαμε την κορύφωση, «ανοίγει» η οικονομία

Αυτό φαίνεται πως έπεισε τον Τραμπ ώστε να ανακοινώνει τα ξημερώματα (Ελλάδας) πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και επανεκκίνηση της οικονομίας. Μάλιστα προανήγγειλε πως σήμερα θα προχωρήσει και σε λεπτομέρειες. Αρκετές Πολιτείες φέρονται να συντάσσονται με τις αποφάσεις του Τραμπ, ωστόσο τα θύματα ολοένα και αυξάνονται, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ, πως η κορύφωση της επιδημίας στις ΗΠΑ, πέρασε. «Η μάχη συνεχίζεται, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περάσαμε την κορυφή των νέων κρουσμάτων», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις