Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταύρος Θεοδωράκης – Πρωταγωνιστές: Επιστροφή σε podcast
ΕΛΛΑΔΑ

Σταύρος Θεοδωράκης – Πρωταγωνιστές: Επιστροφή σε podcast

Σταύρος Θεοδωράκης - Πρωταγωνιστές: Την επιστροφή των "Πρωταγωνιστών" του, έστω και σε μορφή podcast, ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σταύρος Θεοδωράκης – Πρωταγωνιστές: Την επιστροφή της δημοφιλούς εκπομπής “Πρωταγωνιστές” ανακοίνωσε μα ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγους μήνες μετά τη διάλυση του Ποταμιού και την δική του απόσυρση από την ενεργό πολιτική. Η εκπομπή δεν θα είναι βέβαια τηλεοπτική αυτή την φορά, αλλά σε podcast! Ο άλλοτε επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα στην ανάρτησή του αυτή, αναφέρεται και στην ιστορία πίσω από την εμβληματική ατάκα με την οποία ξεκινούσε τις εκπομπές του “καλησπέρα, καλησπέρα”.

Τι γράφει για το “Καλησπέρα-Καλησπέρα”

Καλησπέρα – καλησπέρα!

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αλλιώς, κι ας ξέρω ότι κάποιοι θα με ακούτε πρωί, κάποιοι το μεσημέρι, κάποιοι στη βραδινή βόλτα… Αλλά εγώ, γι’ αυτό το “καλησπέρα – καλησπέρα”, έδωσα μια μικρή μάχη, πριν από 15 χρόνια. “Μα έκανες λάθος”, επέμενε ο σκηνοθέτης. “Είπες δυο φορές τη λέξη καλησπέρα”. Με τον καιρό έγινε φίλος μου και κατάλαβε ότι κανένα λάθος δεν έκανα εκείνο το βράδυ. Έπρεπε να διαφοροποιηθώ από τα κουστουμάτα “καλησπέρα σας” αλλά και τα οικεία – δήθεν – “γεια σας”. Καλησπέρα – καλησπέρα, λοιπόν, από ένα Μέσο που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν άγνωστο στην Ελλάδα. Podcast! “Ηχητικά ντοκιμαντέρ”, το μεταφράζουν κάποιοι. “Το ραδιόφωνο του μέλλοντος”, έγραψε ένας άλλος.

Τα podcast απευθύνονται σε αυτούς που οδηγούν, σε αυτούς που περπατάνε, σε αυτούς που γυμνάζονται. Σε αυτούς που θέλουν να απομονωθούν στο καναπέ τους ή στο γραφείο τους.
Ή σε αυτούς που θέλουν να ρίξουν ένα σφουγγάρισμα ή να πλύνουν τα πιάτα… Σε αυτούς δηλαδή που το βλέμμα τους είναι αλλού.

“Ακούτε ραδιόφωνο δεν κουράζει τα μάτια – δεν λερώνει τα χέρια”, έλεγα παλιότερα – στα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας.
Ακούτε podcast, δεν κουράζουν τα μάτια και δεν ταλαιπωρούν τα αυτιά σας, λέω σήμερα. Γιατί τα podcast – τουλάχιστον αυτά που κάνουμε εμείς, η ομάδα του pod.gr – είναι, ή προσπαθούμε να είναι, μια… καθαρή διήγηση. Ο ήχος άλλωστε και η προφορική παράδοση είναι οι ρίζες της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Αλλά αρκετά με τα podcast.

Εδώ έχουμε Πρωταγωνιστές!

Μια φορά την εβδομάδα, ή όποτε το απαιτούν οι καιροί, θα σας παρουσιάζω πρόσωπα και ιστορίες που αξίζει να ακούσετε.
Podcast στα οποία θα μπορείτε να ανατρέξετε και μετά από μια εβδομάδα ή μετά από ένα μήνα.
Γιατί αυτό το καλό έχουν τα podcast – αναρτώνται στις διεθνείς πλατφόρμες και είναι εκεί και σας περιμένουν.

Εγώ θα σας συμβούλευα βέβαια να τα κατεβάσετε!

Να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν εφαρμογή podcast
– από τις πολλές που υπάρχουν- να με κατεβάσετε στο κινητό σας και να με έχετε μαζί σας για ώρα ανάγκης…

Στον περίπατο αύριο, στο μετρό μεθαύριο, στην παραλία – αμήν και πότε. Με έχετε καταβασμένο στο κινητό σας και με ακούτε χωρίς σύνδεση, χωρίς wifi, όπου κι αν είστε.

Σας φιλώ και θα συναντηθούμε σύντομα. Σε λίγες ώρες δηλαδή.

Πρωταγωνιστές όπως παλιά – Με την φρεσκάδα των podcast!

Η ανάρτηση στο facebook
Δείτε ακόμη

“Αχ βρε Τσιόδρα!” – Η μικρή Αργυρώ, ξυρίζει το κεφάλι του μπαμπά Θεοδωράκη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις