Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα για το Πάσχα: Διπλάσια τα πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Διπλάσια τα πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Δύο επιπλέον μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα τεθούν σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο εξαιτίας της απείθαρχης συμπεριφοράς της μειονότητας του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα του Πάσχα, επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Διπλασιάζεται το πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων/ για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος για την μετακίνηση για παροχή βοήθειας (επιλογή 4). Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν για αυτή την αιτία θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η παράνομη χρήση της εν λόγω μετακίνησης θα συνεπάγεται με πρόστιμο 400 ευρώ, ενώ για όσους είναι σε αυτοκίνητο θα τιμωρείται με 150 ευρώ ο συνοδηγός και θα αφαιρούνται πινακίδες.

Χαρδαλιάς: «Ο 1 στους 10 που είναι απείθαρχος μας αναγκάζει να κάνουμε ισχυρότερα τα μέτρα»

Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους και για αυτή την ιδιαίτερη παγκοσμίως χρονιά θα αλλάξουν τις συνήθειές τους. «Αυτοί οι 9 στους 10 θα μπορούν να είναι υπερήφανοι, όταν όλα αυτά τελειώσουν, να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα νίκησε στον κορωνοϊό με τους ίδιους στην πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, όπως είπε, την ίδια στιγμή το ίδιο ποσοστό δείχνει πως 1 στους 10 δεν θα πειθαρχήσει, «αυτός θα συνεχίσει να προσποιείται ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι ο ιός θα κάνει εξαιρέσεις επειδή είναι Πάσχα. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Κάποιοι συμπεριφέρονται λες και θα πάθουν κάτι αν για μια χρονιά φάνε μαγειρίτσα μαζί με τους ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, ή αν αλλάξουν τις συνήθειες τους για μια χρονιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε ακόμη

15 νέα κρούσματα, 105 οι θάνατοι στη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις