Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μαϊμού αστυνομικοί έκαναν… ελέγχους – Θύμα 84χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μαϊμού αστυνομικοί έκαναν… ελέγχους – Θύμα 84χρονη

Απαγόρευση κυκλοφορίας: νώ ο ένας "αστυνομικός" παρέμεινε στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος, πλησίασε την 84χρονη και της ζήτησε να ελέγξει τα έγγραφά της.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο άτομα, προσποιούνταν τους αστυνομικούς της  Ασφάλειας και προχωρούσαν στον έλεγχο στοιχείων και μηνυμάτων SMS, που έπρεπε να έχουν στείλει οι πολίτες για να μην λάβουν πρόστιμο 150 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δίδυμο, που έπεσε τελικά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας  Αλεξάνδρειας, εξαπάτησαν και λήστεψαν μ’ αυτόν τον τρόπο ηλικιωμένη γυναίκα, που κατευθυνόταν στο σπίτι της. Ενώ ο ένας “αστυνομικός” παρέμεινε στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος, πλησίασε την 84χρονη και της ζήτησε να ελέγξει τα έγγραφά της και το κινητό της, για να διαπιστώσει ότι κυκλοφορούσε νόμιμα. Όπως, όμως, η γυναίκα, άνοιξε την τσάντα, υπέστη σοκ ισχυρό καθώς ο “μαϊμού-αστυνομικός”, άρπαξε χίλια ευρώ, που μετέφερε η γυναίκα και την απώθησε για να διαφύγει. Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τον τρόπο δράσης:

“Το ένα άτομο πλησίασε την γυναίκα προσποιούμενος τον αστυνομικό και αφαίρεσε αιφνιδιαστικά από την κατοχή της μία τσάντα που έφερε και περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια διέφυγε με όχημα στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του”. Η ηλικιωμένη έβαλε τις φωνές, ενημερώθηκε η Αστυνομία και λίγο αργότερα με βάση και βιντεοληπτικό υλικό που αξιοποίησαν έφθασαν στη σύλληψη των ληστών, που υποδύονταν τους αστυνομικούς. Σε έρευνα των αστυνομικών στην οικία του ενός Ρομά, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Επίσης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Στο στόχαστρο των ληστών διανομέας

Στην Πετρούπολη, τρεις άλλοι ληστές, έβαλαν στο στόχαστρο έναν από τους ήρωες των ημερών του κορωνοϊού, τους νεαρούς που κάνουν delivery, φαγητών και καφέδων στα σπίτια για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα καταστήματα. Ο διανομέας ταχυφαγείου, έπεσε στην  ενέδρα που είχαν στήσει οι δράστες. Τον ακινητοποίησαν χτυπώντας τον και με την απειλή μαχαιριού του άρπαξαν το τσαντάκι που περιείχε τις εισπράξεις και προσωπικά του έγγραφα. Από την έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Πετρούπολης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες του διανομέα, ενώ  σε χώρους πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή  βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα, τα οποία και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους. Ο συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος του παρέπεμψε στον  Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις