Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνι – Κοζάνη: Μόνο Απρίλιο δεν θυμίζουν οι θερμοκρασίες
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνι – Κοζάνη: Μόνο Απρίλιο δεν θυμίζουν οι θερμοκρασίες

Χιόνι - Κοζάνη: «Πάγωσαν» οι αγρότες του κάμπου Μεσοβούνου και Πύργων από την πρωινή χιονόπτωση.

Χιόνι – Κοζάνη: Ο καιρός σε ορισμένες περιοχές δεν θυμίζει σε τίποτα μήνα Απρίλιο. Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στα βόρεια ηπειρωτικά σημειώθηκαν βροχές, ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές και στη δυτική Μακεδονία εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις. Ο χειμώνας επανήλθε στο Μεσόβονο Εορδαίας και μάλιστα βαρύς, αφού οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης με χιόνι.

Το κύμα κακοκαιρίας με χιόνι, παγετό και πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αιφνιδίασε τους αγρότες, οι οποίοι ενώ ανησυχούσαν έντονα για τις επιπτώσεις της χιονόπτωσης πριν λίγες μέρες, πλέον βρίσκονται σε απόγνωση αφού τα άνθη σε κερασιές και μηλιές πάγωσαν.

Καιρός Πάσχα: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου μέχρι την Κυριακή

Η σύντομη κακοκαιρία της Μεγάλης Τετάρτης θα είναι και η τελευταία των ημερών του Πάσχα, καθώς ο καιρός συνεχίζει καλοκαιρινός. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή και θα θυμίζουν καλοκαίρι.  Σύμφωνα με τον παρουσιαστή για τον καιρό της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, από την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μπορεί το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία να έχει αναβληθεί λόγω κορονοϊού, οι καιρικές συνθήκες ωστόσο θα είναι αρκετά καλές. Ο ανοιξιάτικος ήλιος θα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις