Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο: 10 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο: 10 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά

Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο: Εκτός από τη Σάμο τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γρυλούσα, Οινούσσες και Παναγιά.

Τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο: Την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά – και όχι μόνο ακατοίκητα αλλά και μεγάλα όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος συνέχισε την Μεγάλη Τετάρτη η Τουρκία. Μέσα σε 17 λεπτά δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν συνολικά οχτώ υπερπτήσεις σε έξι νησιά. Επιπλέον, άλλες δύο υπερπτήσεις έγιναν στις 15.13′ στις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά από τρία τουρκικά F-16. Δύο εκ των υπερπτήσεων, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν στις ανατολικές ακτές της Σάμου.

Η Σάμος ήταν το νησί από το οποίο ξεκίνησαν οι συνολικά 10 υπερπτήσεις με τα τουρκικά μαχητικά να πετάνε δύο φορές πάνω από το ελληνικό νησί στις 12:52 και 12:53 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης. Ακολούθησαν υπερπτήσεις στις 12:56 στους Αρκιούς και τη Γρυλούσα, στις 12:57 στους Λειψούς και στις 12:59 στο Φαρμακονήσι, με όλες τις υπερπτήσεις να γίνονται στα 27.000 ποδια. Στη συνέχεια το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών χωρίστηκε με κάθε ένα από τα F-16 να πετά το πρώτο στα 6.000 πόδια και το δεύτερο στα 18.000 πόδια μέσα σε δύο λεπτά (13:08 και 13:09).

Παραβιάσεις και την Μ. Τρίτη

Σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Μ. Τρίτη σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 και δύο F-4) προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Έξι τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Δείτε ακόμα

Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς την Ελλάδα – Ανακοίνωση Υ.Π.Α.

Εξιτήριο για το βρέφος 3,5 μηνών με κορονοϊό από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Τσάκωσαν Αλβανούς στα ΚΤΕΛ – Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 12 300άρια (vid)

Μπλόκα, πρόστιμα και… πίσω – Πολύ αυστηρά μέτρα σε κάθε γωνιά της χώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις