Έλληνες από Ιταλία: Σε καραντίνα 49 φοιτητές – Τους έγιναν τεστ για κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες από Ιταλία: Σε καραντίνα 49 φοιτητές – Τους έγιναν τεστ για κορονοϊό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Έλληνες από Ιταλία: Όσοι βγουν αρνητικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να τεθούν σε καραντίνα ή να παραμείνουν στο ξενοδοχείο. 

15.04.2020 | 18:05

Έλληνες από Ιταλία: Για 14 ημέρες θα βρίσκονται σε καραντίνα 49 Έλληνες, στην πλειονότητά τους φοιτητές, που ήρθαν από την Ιταλία. Όλοι τους έφτασαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στην Ελλάδα και αμέσως οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Στο αεροδρόμιο τους περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ τους έγινε τεστ για κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα και όσοι βγουν θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο. Όσοι βγουν αρνητικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να τεθούν σε καραντίνα ή να παραμείνουν στο ξενοδοχείο.

Η αναχώρηση 12 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Την ίδια ώρα, αναχώρησαν νωρίτερα από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Λουξεμβούργο, 12 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Είναι η εκκίνηση για την μετεγκατάσταση 1.600 παιδιών σε κράτη μέλη της Ε.Ε», δήλωσε από το αεροδρόμιο, όπου συνόδευσε τα παιδιά, στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, διαβεβαίωσε ότι «ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να μετακινηθούν με ασφάλεια» .

Μάλιστα επεσήμανε, ότι «μπορεί να ξεκινά η προσπάθεια με ένα μικρό αριθμό παιδιών σε απόλυτο μέγεθος, όμως δίνει ένα ισχυρό παράδειγμα, για την ανάπτυξη θετικής δυναμικής, ώστε κράτη πολυπληθέστερα, ισχυρότερα και μεγαλύτερα από το Λουξεμβούργο να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, που φέρει δυσανάλογο βάρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της στάσης της γείτονος».

Δηλώσεις κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Δείτε ακόμα

Πάτρα: Αρνητικός στον κορονοϊό ο 15χρονος – Κρίσιμη η κατάστασή του

Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς την Ελλάδα – Ανακοίνωση Υ.Π.Α.

Τσάκωσαν Αλβανούς στα ΚΤΕΛ – Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 12 300άρια (vid)

Τούρκοι επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος» το «έσκασαν» από την καραντίνα

Exit mobile version