Πασχαλινά αυγά: Πόσα πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε

PLUS

Πασχαλινά αυγά: Πόσα πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Πασχαλινά αυγά: Ένα ολόκληρο αυγό παρέχει μόλις 2 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών.

14.04.2020 | 22:20

Πασχαλινά αυγά: Το αυγό αποτελεί μια διαχρονική υπερτροφή, αφού, παρά το μικρό του μέγεθος, συμπυκνώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες D, Α, Β2 και Β12, αλλά και φυλλικό οξύ, κάλιο και σελήνιο. Πολλοί το αποφεύγουν λόγω της χοληστερόλης που περιέχει (ο κρόκος του αυγού περιέχει περίπου 210 mg χοληστερόλης, ενώ το ασπράδι 0).

Ένα ολόκληρο αυγό παρέχει μόλις 2 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών (ενδεικτικά, μια μοσχαρίσια μπριζόλα 100 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει έως και 8 γραμμάρια). Με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχουν επίσημες συστάσεις ως προς την επιτρεπόμενη κατανάλωση αυγών. Ωστόσο έως δύο αυγά την ημέρα είναι υπεραρκετά στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε τα αυγά χωρίς προσθήκη αλατιού ή κάποιας λιπαρής ουσίας:

– Προτιμήστε το αυγό βραστό ή ποσέ. Χωρίς να προσθέσετε αλάτι.

– Μπορείτε να ψήσετε μια ομελέτα στο φούρνο αντί για το τηγάνι για να αποφύγετε την προσθήκη βουτύρου, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με κορεσμένα λιπαρά.

– Το τηγάνισμα του αυγού μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε λιπαρά κατά 50% περίπου.

Δείτε ακόμα

”Wash Your Lyrics”: Το online «κόλπο» για να πλένεις τα χέρια σου πιο ευχάριστα

Το Facebook «πρωτοπορεί»: Πώς να πετάμε τα σκουπίδια μας με… στυλ

Τι άλλο θα δούμε: Πρόβατα το «ρίχνουν έξω» και γίνονται viral (vid)

Ειδικοί προτείνουν πώς να φτιάξετε ένα γρήγορο απολυμαντικό για το σπίτι

Exit mobile version