Κορωνοϊός ΗΠΑ: Γιατρός που φρόντιζε ασθενείς έχασε την επιμέλεια της κόρης της

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Γιατρός που φρόντιζε ασθενείς έχασε την επιμέλεια της κόρης της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κορωνοϊό».

14.04.2020 | 15:48

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ακόμα έναν εφιάλτη έζησε μία Αμερικανίδα γιατρός, πέρα από τον καθημερινό εφιάλτη που ζει βλέποντας τα θύματα του κορωνοϊού να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Η γιατρός, βρίσκεται καθημερινά στην «πρώτη γραμμή», πλάι στους νοσούντες, προκειμένου να τους παρέχει την κατάλληλη βοήθεια. Ωστόσο, η πανδημία της «στέρησε» την κόρη της, ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο. Η γιατρός, εργάζεται στο νοσοκομείο στο Μαιάμι της Φλόριντα, προσπαθώντας φυσικά να ξεχάσει πως έχασε – προσωρινά – την επιμέλεια την τετράχρονης κόρης της υπό τον φόβο της έκθεσης του παιδιού στον ιό.

Μιλώντας στο CNN, η γιατρός Τερέζα Γκριν τόνισε πως, ενώ η ίδια έχει βρεθεί αρνητική στον ιό, αντιμετωπίζει ένα «σκληρό» δίλημμα: να διαλέξει μεταξύ της εργασίας στην εντατική του νοσοκομείου και της κόρης της. Ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κορωνοϊό». Ο δικαστής έδωσε την σχετική έγκριση λέγοντας πως ήταν «προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού» λόγω της επέκτασης της πανδημίας στην Φλόριντα.

Στον πατέρα η επιμέλεια του παιδιού

«Είναι άδικο και σκληρό να μου ζητούν να επιλέξω μεταξύ του παιδιού μου και του όρκου που έδωσα ως γιατρός», υποστηρίζει η Τερέζα. «Δεν θα εγκαταλείψω την ομάδα μου στη δουλειά ή τους ασθενείς μου, που όλο και περισσότεροι, περιμένουν από εμένα να τους σώσω τη ζωή. Αλλά αυτό είναι βασανιστήριο», πρόσθεσε.

Η ίδια, πάντως, θεωρεί ότι η δικαστική απόφαση αποτελεί διάκριση προς το πρόσωπο της, ως διαζευγμένη μητέρα. «Αν ήμουν παντρεμένη, θα μπορούσα να γυρίσω σπίτι, όπου θα βρισκόταν το παιδί μου, κανείς δεν θα μπορούσε να μου το απαγορεύσει». Όπως αναφέρει το CNN, την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής Μπερνάρ Σαπίρο αποφάνθηκε ότι το παιδί πρέπει να μείνει προσωρινά με τον πατέρα του, Έρικ, για να περιοριστεί ο κίνδυνος έκθεσής του στον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο

Δείτε ακόμα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η Ελλάδα»

Η στιγμή που εξόργισε τη Γαλλία – Ο Μακρόν τα έβαλε με εξαντλημένη νοσοκόμα

Πιέσεις Τραμπ για επανεκκίνηση της οικονομίας – “Δεν είσαι βασιλιάς”, λέει με οργή ο Κουόμο

Βίντεο: Έκαναν σεξ στη μέση του δρόμου και τους είπαν να… τηρούν τις αποστάσεις

Exit mobile version