Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Η συγκινητική στιγμή που 63χρονη βγαίνει από τη ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Η συγκινητική στιγμή που 63χρονη βγαίνει από τη ΜΕΘ

Κορονοϊός Ελλάδα: Χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους του εργαζομένους του νοσοκομείου που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Κορονοϊός Ελλάδα: Συγκινητικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα ελληνικά νοσοκομεία που τις τελευταίες ώρες βλέπουν ολοένα και περισσότερους ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό να βγαίνουν νικητές από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έτσι μετά το εξιτήριο ενός άνδρα από τη ΜΕΘ του Θριασίου στην Αθήνα, μια 63χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Αργεντινή κατάφερε και αυτή να βγει νικήτρια από την Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους του εργαζομένους του νοσοκομείου που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σχετικό βίντεο στο οποίο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ξεσπούν σε χειροκροτήματα καθώς η 63χρονη βγαίνει από την Εντατική ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου. Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Δείτε ακόμη

«Σιδερένιος κύριε Γιώργο»: Ασθενής βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ στο Θριάσιο, χειροκροτούν όλοι!

Κριτήρια επιλογής για το επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων -Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Η ελληνική οικονομία μετά τον κορονοϊό – Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της διαΝΕΟσις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις