Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάσχα – μετακινήσεις: “Απαγορεύονται επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων”
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Πάσχα – μετακινήσεις: “Απαγορεύονται επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων”

Πάσχα - μετακινήσεις: Την αυστηροποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πάσχα – μετακινήσεις: «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως το φέτος το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς –κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς έχει ανακοινωθεί από κυβερνητικής πλευράς. Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως τον «Γολγοθά του κορωνοϊού που περνάει η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μα είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία.

Μάλιστα, τόνισε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και την Κέρκυρα. «Τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων». Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αυξάνει τις ΜΕΘ. «Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τον Μάιο και τον Ιούνιο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

“Αστακός” τα διόδια ενόψει Πάσχα – “Βροχή” τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χθες, Κυριακή 12 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα:

-30 στην Αττική
-20 στην Κεντρική Μακεδονία
-16 στη Θεσσαλονίκη
-8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

-3 στη Θεσσαλία
-3 στην Πελοπόννησο
-2 στη Δυτική Ελλάδα
-2 στην Ήπειρο
-1 στο Νότιο Αιγαίο

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 53 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 107 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν την Κυριακή 1.959 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα:

-744 στην Αττική
-223 στη Θεσσαλονίκη
-135 στη Δυτική Ελλάδα
-122 στην Πελοπόννησο
-115 στην Κεντρική Μακεδονία
-115 στην Κρήτη
-105 στα Ιόνια Νησιά
-85 στη Στερεά Ελλάδα
-85 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
-77 στο Νότιο Αιγαίο
-55 στη Θεσσαλία
-43 στην Ήπειρο
-32 στη Δυτική Μακεδονία
-23 στο Βόρειο Αιγαίο

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 35.873 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκε μία παράβαση χθες, και συνελήφθη ένα άτομο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις