Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι να κάνω για τον βήχα: Δύο φυσικοί τρόποι για να τον αντιμετωπίσετε
PLUS

Τι να κάνω για τον βήχα: Δύο φυσικοί τρόποι για να τον αντιμετωπίσετε

Τι να κάνω για τον βήχα: Ο βήχας είναι αλήθεια πως προκαλεί εξάντληση καθώς και δυσκολία στον ύπνο.

Τι να κάνω για τον βήχα: Αυτή την εποχή του χρόνου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσβάλλονται από λοιμώξεις που τους προκαλούν βήχα και χρειάζονται από λίγες μέρες έως λίγες εβδομάδες για να υποχωρήσουν. Ωστόσο, σε μερικούς ασθενείς, ο επίμονος βήχας δεν είναι αθώος. Όταν μάλιστα συνοδεύεται από δύσπνοια ή κόπωση, είναι απολύτως απαραίτητο να αξιολογείται από έναν γιατρό. Ο βήχας είναι αλήθεια πως προκαλεί εξάντληση καθώς και δυσκολία στον ύπνο. Υπάρχουν ωστόσο λύσεις που μπορείτε να κάνετε με φυσικό τρόπο.

Βήχας – αντιμετώπιση

1. Θυμάρι

Το θυμάρι αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για το βήχα και φάρμακο για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τη βρογχίτιδα και τον κοκκύτη. Ο λόγος είναι ότι τα μικροσκοπικά φύλλα του είναι γεμάτα με ενώσεις που καταστέλλουν τον βήχα. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το θυμάρι χαλαρώνουν τον τραχειακό μυ που εμπλέκεται στο βήχα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και των πονοκεφάλων. Για να φτιάξετε αφέψημα με θυμάρι, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα φύλλα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια σουρώστε το και πιείτε το.

2. Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή βλέννας. Το μέλι είναι ένα φυσικό κατασταλτικό του βήχα και ήπιο αντιβιοτικό. Για να φτιάξετε το αφέψημα, τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι. Γεμίστε με βραστό νερό και αφήστε το καλυμμένο για 15 λεπτά. Το αφέψημα λειτουργεί καλύτερα σε παραγωγικό βήχα και δεν είναι κατάλληλο για ξηρό βήχα.

Δείτε ακόμα

Ποια σωματικά υγρά μεταδίδουν τον Covid 19

Εργασία από το σπίτι: 4 συμβουλές για να μην σε «καταπιεί» η οικιακή «παγίδα»

Χρειάζεται κι αυτό: Τα 4 βασικά σημεία του πλυντηρίου ρούχων που χρειάζονται καθάρισμα

Viral: Οι Έλληνες ναι, αλλά “τα όνειρα, ΔΕΝ μπαίνουν σε καραντίνα”!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις