Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σωστό πλύσιμο χεριών – κορονοϊός: Η εφαρμογή που κάνει την διαδικασία πιο ευχάριστη
PLUS

Σωστό πλύσιμο χεριών – κορονοϊός: Η εφαρμογή που κάνει την διαδικασία πιο ευχάριστη

Σωστό πλύσιμο χεριών - κορονοϊός: Aφού το καλό πλύσιμο των χεριών είναι επιβεβλημένο, υπάρχει τρόπος να γίνει και ευχάριστο.

Σωστό πλύσιμο χεριών – κορονοϊός: Μέχρι αυτό το σημείο έχει γίνει ήδη σαφές πως πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας στην καθημερινότητα για να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό. Και οι ειδικοί προτείνουν το πλύσιμο να κρατά τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Κι εδώ μπαίνει η εφαρμογή ”Wash Your Lyrics”, ένα online εργαλείο που φορά πάνω στις εικόνες που δείχνουν το σωστό πλύσιμο των χεριών τους στίχους της μουσικής που αγαπάς.

Generator στίχων είναι δηλαδή και είναι απλό και αποτελεσματικό. Το έχει φτιάξει ένας τύπος που υπογράφει απλώς ως William στο Twitter. Πληκτρολογείς το κομμάτι και τον καλλιτέχνη και το πρόγραμμα φορά τους στίχους, γραμμή-γραμμή, στις εικόνες για το σωστό πλύσιμο των χεριών που έχει εκδώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι να μάθουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο πλύσιμο των χεριών μας, ώστε να είναι και πιο αποτελεσματικό.

Δείτε το βίντεο

Το «κόλπο» με την μαύρη μπογιά

Την ίδια ώρα, την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πλένουμε τα χέρια μας “καλά” και στο να τα πλένουμε σωστά. Το βίντεο έγινε viral μέσω του twitter, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Δείχνει ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς. Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

Δείτε ακόμα

Πρωινά καραντίνας με ακαταμάχητα ντόνατς – Μια πανεύκολη συνταγή

Ποια σωματικά υγρά μεταδίδουν τον Covid 19

”Delivery time”: Πώς πρέπει να ανοίγουμε τα ψώνια μας με ασφάλεια

Σωστή απολύμανση σπιτιού με ξύδι χωρίς να το…. μυρίσει κανείς!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις