Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φτιάξω τα ακουστικά: Τι μπορείς να κάνεις για να δεις αν λειτουργούν
PLUS

Πώς να φτιάξω τα ακουστικά: Τι μπορείς να κάνεις για να δεις αν λειτουργούν

Πώς να φτιάξω τα ακουστικά: Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις, ακόμη κι αν δεν είσαι ειδικός, μήπως σώσεις την κατάσταση. 

Πώς να φτιάξω τα ακουστικά: Ξεκινάς να πας την βόλτα σου, βάζεις τα ακουστικά σου και… «μπλακ αουτ». Συνειδητοποιείς, πως δεν λειτουργεί το ένα από τα δύο ή και τα δύο. Αμέσως νευριάζεις και σου έρχεται να πας κατευθείαν στον κάδο και να τα πετάξεις. Προτού προβείς σε αυτή την την «απάνθρωπη» πράξη, διατήρησε την ψυχραιμία σου και κράτα τα. Ας πούμε πως υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις, ακόμη κι αν δεν είσαι ειδικός, μήπως σώσεις την κατάσταση.

Μπορεί η υποδοχή των ακουστικών να μην έχει κανένα πρόβλημα και τα ακουστικά να έχουν το πρόβλημα. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις γρήγορα, συνδέοντάς τα σε μια άλλη συσκευή. Είτε είναι smartphone, είτε ένα laptop μπορείς να τσεκάρεις αν τα ακουστικά δουλεύουν ή αν φταίει η υποδοχή του κινητού σου.

Έλεγξε αν είναι συνδεδεμένο με άλλη συσκευή 

Αν το κινητό σου έχει συνδεθεί με ασύρματα ακουστικά, ηχείο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέσω Bluetooth, τότε μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί η υποδοχή ακουστικών. Ευτυχώς σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δεν έχει χαλάσει, απλώς μπορείς να ανοίξεις το μενού ρυθμίσεων στη συσκευή, να βρεις την επιλογή Bluetooth και να τσεκάρεις αν είναι ενεργοποιημένη.

Σε αυτήν την περίπτωση το smartphone είναι πιθανώς συνδεδεμένο σε μια από τις άλλες συσκευές που έχεις στο σπίτι. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, απλά απενεργοποιήστε το, βάλε τα ακουστικά σου και δες αν λειτουργούν. Αυτό όμως που είναι απαραίτητο είναι να καθαρίσεις την υποδοχή του κινητού σου. Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις απλά μια ματιά στο βύσμα για να δεις πόσο βρώμικο είναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν φακό για να διευκολυνθείς.

Καθάρισε την υποδοχή 

Το επόμενο βήμα είναι να το καθαρίσεις, είτε απλώς φυσώντας είτε με ένα εργαλείο που να απορροφά τον αέρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια μπατονέτα αλλά με προσοχή για να μην προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά σπρώχνοντας τις βρομιές προς τα μέσα. Υπάρχει μια περίπτωση το πρόβλημα να μην εντοπίζεται ούτε στην υποδοχή, ούτε στα ακουστικά αλλά να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις ήχου.

Μπορείς να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις ήχου και να ελέγχεις ακόμη και το επίπεδο έντασης αλλά κι άλλες ρυθμίσεις που ενδεχομένως βάζουν τον ήχο στο αθόρυβο. Η άλλη λύση που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις μια επανεκκίνηση στη συσκευή, να περιμένεις λίγα λεπτά και να τσεκάρεις ξανά.

Δείτε ακόμα

Την άλλη μέρα, θα ειπωθούν αλήθειες – Τι προκαλεί η καραντίνα στις σχέσεις των ζευγαριών

Ποια σωματικά υγρά μεταδίδουν τον Covid 19

”Delivery time”: Πώς πρέπει να ανοίγουμε τα ψώνια μας με ασφάλεια

Χρειάζεται κι αυτό: Τα 4 βασικά σημεία του πλυντηρίου ρούχων που χρειάζονται καθάρισμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις