Κορονοϊός απολύμανση: Τα πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά

PLUS

Κορονοϊός απολύμανση: Τα πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Κορονοϊός απολύμανση: Το πρώτο μας μέλημα στην εποχή του κορονοϊού είναι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής.

13.04.2020 | 23:40

Κορονοϊός απολύμανση: O ιός μπορεί να βρίσκεται παντού με βάση τοποθέτηση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Ν. Σύψα. Το πρώτο μας μέλημα πια στην εποχή του κορονοϊού είναι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής. Θα πρέπει λοιπόν, να βάλουμε στο πρόγραμμα την καθημερινή απολύμανση χώρων και πραγμάτων. Ποια είναι τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας περισσότερο; Πάμε να τα δούμε.

Με απολυμαντικό, ή με μαντηλάκια φροντίζουμε να καθαρίζουμε το κινητό, τα κλειδιά, το πορτοφόλι , τις κάρτες, την τσάντα, το ρολόι, τα γυαλιά όρασης και ήλιου, το τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες, τα χερούλια και τις λαβές, το τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο, το καζανάκι στο μπάνιο, τις βρύσες. Επίσης τα παπούτσια μας και το πανωφόρι θα πρέπει να τα βγάζουμε πριν μπούμε στο σπίτι και να τα αφήνουμε στο μπαλκόνι ή σε εξωτερικό χώρο για λίγη ώρα.

Προσοχή και στον καθαρισμό του αυτοκινήτου

Τα ρούχα θα πρέπει να πλένονται αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής στους 60 βαθμούς. Όσον αφορά το αυτοκίνητο μας για να είστε ασφαλείς θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά το εσωτερικό του αυτοκινήτου (τιμόνι, χειρολαβές, λεβιές ταχυτήτων, χειρόφρενο, κουμπιά και οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, διακόπτες για υαλοκαθαριστήρες και φλας, χειρολαβές ρύθμισης καθισμάτων κ.α.).

Δείτε ακόμα

Νέα έρευνα: Βίντεο δείχνει την ασφαλή θέση τρεξίματος ανάμεσα σε δύο άτομα

Τα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Νερό με λεμόνι: Έρευνα εξηγεί αν βοηθάει στην καύση του λίπους

Exit mobile version