Καθαρισμός υπολογιστή – σκόνη: Ποια σημεία χρειάζονται προσοχή

PLUS

Καθαρισμός υπολογιστή – σκόνη: Ποια σημεία χρειάζονται προσοχή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Καθαρισμός υπολογιστή - σκόνη: Η σκόνη έχει την τάση να κολλάει επάνω στις επιφάνειες λόγω στατικού ηλεκτρισμού.

13.04.2020 | 22:40

Καθαρισμός υπολογιστή – σκόνη: Το βασικότερο πρόβλημα των Η/Υ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ενός ή και περισσοτέρων εξαρτημάτων είναι η σκόνη. Αν και φαίνεται εντελώς άκακη, μετά από πολύ καιρό μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Τα συμπτώματα συνήθως είναι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, υψηλά επίπεδα θορύβου και τέλος επανεκκινήσεις του συστήματός μας. Η σκόνη έχει την τάση να κολλάει επάνω στις επιφάνειες λόγω στατικού ηλεκτρισμού, και να δημιουργεί με τον καιρό ένα χοντρό στρώμα το οποίο εγκλωβίζει την ζέστη και εμποδίζει την ψύξη.

Επίσης εισέρχεται μέσα στους ανεμιστήρες και τους καταστρέφει, αυξάνοντας τα επίπεδα θορύβου ή ακόμα χειρότερα τους ακινητοποιεί. Έτσι η θερμοκρασία αυξάνεται σε επικίνδυνα επίπεδα και η μητρική επανεκκινεί για να προστατέψει τον εαυτό της. Εάν δεν έχει ρυθμιστεί σωστά το BIOS ή εάν δουλεύουμε τον Η/Υ για μεγάλο χρονικό διάστημα με αυξημένη θερμοκρασία, μπορεί να καταστρέψει την μητρική μας πλακέτα ή να δημιουργήσει μόνιμο πρόβλημα στον επεξεργαστή μας.

Τι μπορείτε να κάνετε για τον καθαρισμό του υπολογιστή από την σκόνη

Η καλύτερη λύση είναι να φυσήξετε έντονα τον υπολογιστή σας. Η ηλεκτρική σκούπα, όσο δυνατή και να είναι, δεν θα κάνει δουλειά. Το πολύ πολύ να πάρει την επιφανειακή σκόνη, αφήνοντας όμως τα πιο σημαντικά μέρη του υπολογιστή το ίδιο βρώμικα. Πρέπει να φυσήξουμε δυνατά ώστε η σκόνη να φύγει. Η καλύτερη λύση είναι ο ηλεκτρικός φυσητήρας. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει σε όλα τα σπίτια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα spray πεπιεσμένου αέρα που μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα υπολογιστών και ηλεκτρονικών ειδών.

Αποσυνδέουμε τον Η/Υ, φροντίζοντας να ξέρουμε ακριβώς που θα ξαναβάλουμε το κάθε καλώδιο. Αφαιρούμε το δεξί καπάκι του υπολογιστή μας και πηγαίνουμε σε ανοιχτό χώρο, γιατί δεν θέλουμε το σύννεφο σκόνης να προσγειωθεί μέσα στο σπίτι μας πάλι. Φυσήξτε οπουδήποτε βλέπετε σκόνη, δίνοντας όμως περισσότερη προσοχή στην ψύκτρα του επεξεργαστή, την ψύκτρα της κάρτας γραφικών και τέλος του ανεμιστήρες του τροφοδοτικού.

Δείτε ακόμα

Ποια σωματικά υγρά μεταδίδουν τον Covid 19

Χρειάζεται κι αυτό: Τα 4 βασικά σημεία του πλυντηρίου ρούχων που χρειάζονται καθάρισμα

«Κουραστικός» ύπνος; Δείτε πού οφείλεται η αϋπνία και τι μπορείτε να κάνετε

Σωστή απολύμανση σπιτιού με ξύδι χωρίς να το…. μυρίσει κανείς!

Exit mobile version