Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορωνοϊός: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορωνοϊός: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Τουρκία κορωνοϊός: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Τουρκία κορωνοϊός: Η Τουρκία θα επιβάλλει εκ νέου καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-19 Απριλίου, προκειμένου να περιορίσει της διασπορά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο είχε στην κορυφή της ατζέντας το θέμα της πανδημίας. Μέχρι στιγμής η Τουρκία μετρά 1.296 νεκρούς από Covid-19 και 61.049 κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι 3.957 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και συνολικά διενεργήθηκαν άλλα 34.456 διαγνωστικά τεστ το τελευταίο 24ωρο.

Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά απαγόρευση κυκλοφορίας για 48 ώρες στα μεγάλα αστικά κέντρα, προκαλώντας σκηνές χάους από τους πολίτες οι οποίοι, «πολιόρκησαν» τα καταστήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Δύο ημέρες μετά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού φτάνει υπέβαλε την παραίτησή του. «Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

H παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ ανέφεραν σήμερα ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος  όσο και η επιστημονική επιτροπή ήταν ενοχλημένοι από τον κακό συντονισμό μετά την ανακοίνωση της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε αιφνίδια την Παρασκευή το βράδυ δύο ώρες μετά την ενημέρωση τύπου από τον ίδιο. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέφερε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είχε στόχο να εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας ως μέρος της διαδικασίας που ακολουθείται με πολύ προσπάθεια. «Οι εικόνες που εμφανίστηκαν τις πρώτες ώρες δεν συμβαδίζουν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με εξαιρετικό τρόπο» ισχυρίστηκε ο Σουλεϊμάν Σοϋλού.

«Καμία τέτοια εικόνα δεν θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί σε μια υπόθεση για την οποία ήμουν υπεύθυνος μετά την εμπειρία που έχω βιώσει. Ήταν ένα βήμα για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όσο ήταν δυνατόν. Ήταν ένα βήμα που έγινε με καλή θέληση για να σταματήσει η μόλυνση κατά το Σαββατοκύριακο όσο ήταν δυνατόν να γίνει. Οι πολίτες μου που δεν ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρος στον οποίο θα είμαι πιστός ως το τέλος της ζωής μου, ας με συγχωρήσουν. Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών», είπε.

Τι δεν προέβλεψε ο Τούρκος ΥΠΕΣ

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η απαγόρευση ανακοινώθηκε στις 21.44 όταν είχαν ήδη κλείσει οι υπεραγορές, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκε συνωστισμός σε φούρνους και μικρά μαγαζιά με τρόφιμα. «Είναι αλήθεια. Αυτό δεν το είχα προβλέψει», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι δέχτηκε και τις κριτικές και τις προσβολές. Ο Κεμάλ Κιλτιζντάρογλου, δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση και υποστήριξε ότι ο Σοϋλού παραιτήθηκε για να σώσει τον πρόεδρο Ερντογάν.

Δεν αποδέχθηκε την παραίτηση ο Ερντογάν

Δείτε ακόμα

Τραμπ: «Δική μου απόφαση πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία»

Τσερνόμπιλ: Οι φλόγες καίνε για 9η μέρα την περιοχή

Κορωνοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 20.000 νεκρών στην Ιταλία

Τρεις νεκροί στις φυλακές της Τουρκίας – Τι εξετάζει το κοινοβούλιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις