Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξάνθη κορονοϊός: Ελήφθησαν 435 δείγματα από Ρομά – Στην περιοχή ο Χαρδαλιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη κορονοϊός: Ελήφθησαν 435 δείγματα από Ρομά – Στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Ξάνθη κορονοϊός: «Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξάνθη κορονοϊός: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση των αρμόδιων αρχών στο Δροσερό της Ξάνθης με τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να λαμβάνουν 435 δείγματα από τον μεγάλο οικισμό των Ρομά μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μωρό 15 μηνών. Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο Δροσερό της Ξάνθης τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά «θα αποτελέσουν και τη βάση των σκέψεων που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή». Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στη καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια να ληφθούν άμεσα τα δείγματα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο σπίτι τους. «Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νέες εστίες αλλά αν υπάρχουν νέες εστίες θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα. Απαντώντας στο ερώτημα αν για ενδεχόμενο καραντίνας στην περιοχή τόνισε ότι όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων αναμένονται το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις