Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Νέας Μάκρης – κρούσματα: Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Νέας Μάκρης – κρούσματα: Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας

Γηροκομείο Νέας Μάκρης - κρούσματα: Σε καραντίνα τέθηκε ο οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη Αττικής όπου ανιχνεύθηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Γηροκομείο Νέας Μάκρης – κρούσματα: Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Κυριακής στις Υγειονομικές Υπηρεσίες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων  Κορωνοϊου μεταξύ των ηλικιωμένων, που διαμένουν σε πρότυπο οίκο ευγηρίας, στη Νέα Μάκρη. Καθώς οι χώροι των γηροκομείων είναι πολύ ευαίσθητοι, αφού οι ηλικιωμένοι, ιδιαίτερα εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επί τόπου μετέβησαν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας  Σωτήριος Τσιόδρας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ).

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν δείγματα από 122 ανθρώπους, τόσο φιλοξενούμενους, όσο και προσωπικό που περιποιείται τους ηλικιωμένους. Τα πρώτα αποτελέσματα σήμαναν τον συναγερμό αφού δείχνουν ότι έχουν νοσήσει και άλλοι εκτός από τον πρώτο ηλικιωμένο που βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορωνοϊό και στάθηκε η αφορμή για την ιχνηλάτηση όλων των επαφών εντός αλλά και εκτός του οίκου ευγηρίας. Λίγο μετά την αποχώρησή τους, ελήφθη η απόφαση να τεθεί ο οίκος ευγηρίας σε καραντίνα, ο πρώτος οίκος ευγηρίας, που τίθεται στη χώρα μας σε κατάσταση αποκλεισμού, μετά την εμφάνιση του ύπουλου, νέου κορωνοϊού.

Το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή του, αργά τη νύχτα της Κυριακής πληροφορούσε για το σοβαρό γεγονός ότι:

“Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία”.

Υλικό από επιφάνειες και κλιματιστικά

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ανθρώπους  του ΕΟΔΥ, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια, από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες  στους υπευθύνους, αλλά και τους διαμένοντες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία του οίκου,  βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.  Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο συγκεκριμένος οίκος- πρότυπο κέντρο φροντίδας, είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών με υπηρεσίες αντίστοιχες προς τους φιλοξενούμενους και ιδιαίτερα εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, που παραπέμπουν σε υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή μονάδα, δίπλα στη θάλασσα.

Δείτε ακόμη

Έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη μετά το θετικό στον κορονοϊό μωρό

Ακόμα δύο βρέφη με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις