Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μποτσέλι “συναυλία” – Μιλάνο: Η ανατριχιαστική ερμηνεία στον καθεδρικό ναό Ντουόμο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μποτσέλι “συναυλία” – Μιλάνο: Η ανατριχιαστική ερμηνεία στον καθεδρικό ναό Ντουόμο

Μποτσέλι "συναυλία" - Μιλάνο: Η ερμηνεία του ήταν ανατριχιαστική, ενώ στο βίντεο παρουσιάστηκαν εικόνες από άδειους δρόμους ανά τον πλανήτη, που καθήλωναν.

Μποτσέλι “συναυλία” – Μιλάνο: Ο Αντρέα Μποτσέλι ερμήνευσε ζωντανά από το Ντουόμο του Μιλάνου για την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Ιεροί αναστάσιμοι ψαλμοί μέσα σε έναν άδειο καθεδρικό: αυτό ήταν το πρόγραμμα της Κυριακής του Καθολικού Πάσχα στο Μιλάνο, με τον διεθνούς αναγνώρισης τενόρο Αντρέα Μποτσέλι να ψάλει μέσα στον άδειο καθεδρικό του Ντουόμο της μεγαλούπολης στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά η πανδημία του κορωνοϊού.

Η ερμηνεία του ήταν ανατριχιαστική, ενώ στο βίντεο που προβλήθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν εικόνες από άδειους δρόμους ανά τον πλανήτη, που καθήλωναν.

«Προ ημερών επικοινώνησα με τον Αντρέα Μποτσέλι κι απάντησε: παρών. Αυτό σημαίνει πως θα έλθει στο Μιλάνο το Πάσχα. Στις 19.00 στο άδειο Ντουόμο, θα μας παρουσιάσει κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής», ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μιλάνο Μπέπε Σάλα, μέσα από το καθημερινό του μήνυμα εμψύχωσης στο Fecebook. Η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα περιοχή από την πανδημία, με 51.000 κρούσματα και 9.202 νεκρούς, ενώ μόνο το Μιλάνο αριθμεί 11.538 κρούσματα και 4.654 νεκρούς.

Μποτσέλι: «Δεν είναι συναυλία»

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό», «για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης», εξηγεί ο ίδιος στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Corriere della Sera φιλοξενεί ανακοίνωση του Μποτσέλι που διευκρινίζει πως η μετάδοση θα γίνει μέσω του YouTube.

Από το 4ο λεπτό:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις