Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολη συνταγή για ντόνατς: Γρήγορα, ακαταμάχητα και ό,τι πρέπει για την καραντίνα
PLUS

Εύκολη συνταγή για ντόνατς: Γρήγορα, ακαταμάχητα και ό,τι πρέπει για την καραντίνα

Εύκολη συνταγή για ντόνατς: Η Δέσποινα Βανδή είχε δώσει πριν από μερικές ημέρες στο Instagram και πραγματικά το αποτέλεσμα μοιάζει ακαταμάχητο.

Εύκολη συνταγή για ντόνατς: Η Δέσποινα Βανδή ακολουθεί τις οδηγίες περιορισμού μετακινήσεων και μένει σπίτι, μαγειρεύοντας απίστευτες συνταγές και κάνοντας γυμναστική. Η τραγουδίστρια έχει επιδοθεί σε ένα μαγειρικό σπριντ δείχνοντας στο Instagram γλυκά, αφράτο ψωμί, τυρόπιτα και ό, τι άλλο βάλει ο νους. Μια μέρα, τη συνταγή της ακολούθησε ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, παρουσιάζοντας τα λαχταριστά της ντόνατ στην εκπομπή «Το Πρωινό». Αφού έδειξαν τη συνταγή, η Φαίη Σκορδά και οι συνεργάτες τις, μίλησαν τηλεφωνικά με την Δέσποινα Βανδή. «Είμαι κλεισμένη εδώ μέσα, δεν έχω πολλές επιλογές…» σχολίασε εκείνη για τους λόγους που μαγειρεύει τόσο το τελευταίο διάστημα.

«Έχω πάρα πολλά βιβλία μαγειρικής, επίσης στο youtube παρακολουθώ διάφορα. Με χαλαρώνει η μαγειρική» εξήγησε η Δέσποινα Βανδή. Οι συνταγές της όμως δεν είναι για προσωπική απόλαυση. «Συνδέεται περισσότερο με την προσφορά. Μου αρέσει να κάνω διάφορα για τους άλλους. Αν ήμουν ένας άνθρωπος μόνος στο σπίτι, δεν νομίζω ότι θα μαγείρευα πολύ», εκτιμά η τραγουδίστρια.

Συνταγή για τα ντόνατ της Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή είχε δώσει πριν από μερικές ημέρες στο Instagram και πραγματικά το αποτέλεσμα μοιάζει ακαταμάχητο. Έχουμε εδώ υλικά και εκτέλεση της συνταγής, όπως την παρουσίασε η ίδια.

Υλικά

1 φλιτζάνι γαλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40γρ βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
Για το γλάσο: 2κ.σ κακάο
1 κ.σ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μάγια και τη ζάχαρη!Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα
Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’ λεπτά
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα donuts

Το tip της Δέσποινας Βανδή για τα ασπράδια που περισσεύουν

Πριν κλείσει την τηλεφωνική της συνομιλία με την εκπομπή «Το Πρωινό», η Δέσποινα Βανδή έδωσε στους τηλεθεατές μια ακόμη γρήγορη συνταγή με τα ασπράδια που περισσεύουν από τη συνταγή για τα ντόνατ.

«Τα ασπράδια μπορεί αυτά τα δύο που κράτησε, να τα χτυπήσει και να προσθέσει μέσα τέσσερις κουταλιές κουάκερ ή φαγόπυρο και να κάνει μια ωραία κρεπούλα. Με φρούτα, μέλι και να είναι ένα πολύ ωραίο πρωινό με πρωτεΐνη και υγιεινό» είπε, προσθέτοντας πως το ετοιμάζει συχνά για τα παιδιά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις